Inför V75: Dags för V75 på Jägersro

184

dags för V75 på Jägersro

Lutfi Kolgjini är inte känd som någon blyg viol.
Inför V75 på hemmabanan Jägersro sticker han ut hakan.
– Platon Face bara vinner om det inte strular, säger Ludde.

Det är dags för V75 på Jägersro och det brukar ofta bli någon eller flera segrar som går till någon hemmatränare. En av dem är Lutfi Kolgjini som brukar fira fina framgångar när rikstoton gästar skånebanan. Till den här omgången har Ludde fyra hästar till start inom V75 och i fredagens lunchsändning V65 direkt lämnade han mycket intressant information.
I V75-inledningen startar Ludde Platon Face som senast hamnade invändigt men avslutade starkt till fjärdeplatsen när han väl kommit loss. Nu har hästen spår åtta i voltstart.
– Bakspår är inte speciellt positivt för hans del eftersom han är mer beroende av att hålla sitt tempo så han är inte alls gynnad av att ligga i rygg på andra hästar. Han är bara stark och har i stort sett noll speed. Läget är inte så kul men hittar jag ut och kan köra framåt då är det en toppchans, säger Lutfi Kolgjini.
– Distansen är också en nackdel gentemot lång distans. Men han vann faktiskt på 1.13,5 över denna distansen redan som treåring så han kan springa över den här distansen, inget snack om det. Men jag hade hellre haft femhundra meter längre men han måste lära sig att springa över den här distansen.
– Jag är alltid optimistisk när det gäller den här hästen och han flög fram över mållinjen senast. Jag vet att hästen är riktigt i ordning och det är inte många hästar i det här fältet som har hans kapacitet, det är jag rätt säker på. Inga ändringar, hästen känns så fin och det blir jänkarbike.

”En latmask i jobben – men knappt slagen av en Prix d’Amerique-häst”
– Olympic Kronos (V75-3)
 är han femma så applåderar hela stallet. Alla älskar den här hästen och det är en otroligt härlig häst.
– Clemenza Am (V75-6) känns jättefin i jobben men ärligt talat så avslöjar han inte mycket för han är en riktig latmask i jobben. Men känns precis som vanligt och har tränat på som vanligt i Frankrike. Anledningen till att han inte har startat på ett tag är att vi inte har hittat lämpliga lopp åt honom. Spåret är lite långt ut men hittar jag ner någonstans så tycker jag det är en outsider i alla fall. Det är inte så många starter sedan som han var knappt slagen av Bird Parker som är en Prix d’Amerique-häst. Så det får man ha i åtanke av att han har mött väldigt bra hästar. I jobben är det skitsvårt att bedöma honom eftersom han är väldigt trög men det kan komma en överraskning att han har hittat växlar i Frankrike där han har mött lite annat motstånd och de brukar utvecklas enormt när de har varit där nere och tävlat.

”Tror inte att Mack Dragan tar emot honom”
– Pharaon Face (V75-7) 
möter väldigt bra hästar men är ingen dålig häst själv och har ett bra utgångsläge. Han gick över i passgång senast och jag trodde han skulle gå över i trav men det blev galopp. Det är en riktigt bra häst och skulle jag hitta till ledningen och han håller sig lugn då kan han absolut vara en rysare. Distansen ska inte vara några problem om han håller sig i skinnet och allt hänger på honom själv. Jag tror faktiskt inte att Mack Dragan tar emot honom för han är extremt startsnabb när han trampar till och innerspåret är inte det bästa på Jägersro heller, säger Lutfi Kolgjini.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.