Inför V75: Derbyvinnaren hoppas få glad lördag i Hudik

80

inför v75® derbyvinnaren hoppas få glad lördag i hudik

Hans tränare svävar fortfarande på moln efter söndagens triumf i Svenskt Travderby.
Själv vann han ”travsportens blå band” 2020.
På lördag gästar Hail Mary Glada Hudik och han gör det som stor favorit i gulddivisionen.

Sällan har någon häst imponerat så enormt som Francesco Zet vid segern i derbyt på Jägersro. Ultratalangen pulveriserade motståndet och bärgade Daniel Redéns första gula kavaj med gott om krafter i behåll. Men för två år sedan fick Solvallatränaren nöja sig med andraplatsen. Hans Don Fanucci Zet var favoritspelad men hade ingen chans mot Robert Berghs överlägsne Hail Mary (V75-6). Sedan i vintras finns även den senare i Daniel Redéns stall och i sin nya regi tog han i maj hem andrapriset i Elitloppet och nu senast i Åby Stora Pris.
– Känslan efter senast är att 3 000 meter är ganska maffigt, speciellt då det blev en ganska tuff speed på sista långsidan. Det satte sig i benen samtidigt som Moni Viking kom och den är inte lätt att stå emot på speed. Med tanke på den grova aktionen som Hail har höll han ihop det bra. Då han blir så där trött kan han rulla över och galoppera, det gjorde han inte så det tar vi med oss, säger Daniel Redén till stallzet.se.
Den här gången är distansen 1 640 meter och Hail Mary startar från innerspår bakom startbilen med Örjan Kihlström i sulkyn.
– Vi har tränat på bra efter och han känns fin. Spår ett på Hagmyren är inte så jäkla kul men jag tror på ett bra lopp. Hur det blir kört vet man inte. Visst kan han öppna om man vill det men sen vet man inte hur fort han öppnar. Det känns som han är på ett bra ställe rent träningsmässigt för dagen.
Daniel Redén ska själv göra ett sällsynt kuskframträdande på V75®. Han har spår sju bakom startbilen i gulddivisionen med Born Unicorn (V75-6), som senast vann mot lite enklare motstånd efter ett närmare två månader långt tävlingsuppehåll.
– Han hade haft en paus efter Norgestarten och han brukar behöva ett lopp för att få fart i benen. Nu anmälde vi mest på skoj här då det var 1 600 meter och vi kör med bike nu för att prova. Normalt är det helt galen distans men ägaren och jag kom överens om att prova. Jag ville bilda mig en egen uppfattning om hur han funkar då jag aldrig kört honom i lopp. Det blir en kul sak det här, normalt är han ju chanslös mot Hail Mary.

”Utvecklingskurvan är riktigt bra”
Daniel Redén har med ytterligare två hästar inom ramen för V75 och både tillhör hästarna som rankas högt av siarna i tipsmedia. Först ut är Versace Face (V75-1). Han lottades till det inre av de så kallade springspåren i bronsdivisionen och där jagar han revansch för senast, då han gick i mål med sparade krafter efter tidig galopp.
– Det gick lite för fort för honom då bilen släppte så det blev galopp. Jag hade det lite på känn så voltstart nu är bra och får han trava in sig lite så kan han springa fort i loppet. Det såg väldigt bra ut efter galopp senast tycker jag. Nu hoppas vi att vi får dra de där tussarna på honom och se vad han går för. Det känns i alla fall som utvecklingskurvan är riktigt bra även om resultaten på slutet inte varit så bra. Det blir vanlig vagn nu, annars går han som senast.
I klass II ska Fat Rabbit (V75-3) försvara stallets färger och det från bricka sex bakom startbilen. Fyraåringen har så här långt fyra segrar på sju starter, men när han senat stod i 15 för 10 på vinnarspelet blev det ”bara” en andraplats.
– Han hade fått en liten paus inför senast och gick bra. Han skulle ha det loppet i kroppen. Uffe (Ohlsson) var nöjd med honom och han såg fin ut så han borde gå framåt rejält. Han gillar distansen och är en fin häst med bra kapacitet. Han kommer gå som senast.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.