Inför V75: Spåret kan fälla kaptenen

68

inför v75 spåret kan fälla kaptenen

Han har tagit två övertygande segrar efter långt tävlingsuppehåll och bli hårt betrodd av spelarkollektivet när han på lördag går ut i V75®.
Men innerspåret bakom startbilen är inget som gynnar Kapten Brodde.
– Det var nästan det sämsta spår han kunde få, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

Kapten Brodde (V75-5) är en häst utöver det vanliga. Det vittnar hans åtta triumfer på elva starter om. Men han har också visat osäkra tendenser. Vid samtliga förluster har han galopperat bort sig från start. Därför höjer Andreas Lövdal ett varningens finger inför den stundande starten i Klass I på Hagmyren, en bana med korta rakor och därmed kort bit för hästarna att hinna få upp farten bakom startbilen.
– Innerspåret är ingen fördel för honom. Han kan bli lite pigg upp till bilen och det finns viss galopprisk från innerspår. Så det var nästan det sämsta spår han kunde få. Det känns som att det är rätt person i vagnen för att reda ut det (Örjan Kihlström), men hästen kanske blir jättefavorit och då är det bättre att tänka på det innan loppet, säger Andreas Lövdal i podden V75® – lördag hela veckan.
Om femåringen klarar starten tror Andreas Lövdal på bra segerchans.
– Han känns fortsatt jättefin. Han har fått rätt så fina lopp och vunnit ganska enkelt. Det känns som en häst som hör hemma i lite högre klass och nu känns det spännande med V75. Jag har väldigt fin känsla för honom. Han är den av våra som känns hetast.

Jagar revansch efter snöpliga galoppen
En annan het häst från stall Timo Nurmos är Brother Bill (V75-6). Han tillhörde de mer spelade hästarna när han senast gick ut i Sundsvall Open Trot, men där straffade han ut sig med galopp bakom startbilen.
– Hästen kändes väldigt fin när jag värmde senast. Han kan ha lite säregen stil men jag tyckte att det kändes bättre travmässigt, han var väldigt rak och fin och det kändes bra, så det var väldigt snöpligt att vi inte fick se något av honom i loppet, säger Andreas Lövdal, som inte tror att galoppen berodde på att Brother Bill utrustats med ett nytt huvudlag.
– Jag pratade med Magnus (Djuse) efteråt och han menade inte att det berodde på kåporna utan på, om jag förstod honom rätt, att han hade för hög fart upp bakom bilen och att det tog tvärstopp. Han var väldigt nöjd med hästen annars.
Som vanligt i högsta klassen väntar knivskarpt motstånd, men från spår fyra bakom bilen har Brother Bill alla möjligheter att blanda sig i segerstriden.
– Jag tror att han ligger rätt så bra till formmässigt. Känslan är att han inte var beroende av att få loppet senast eftersom han hade fått kontinuerliga starter inför det. Jag tror inte att han ska ha tappat något speciellt.

”Bra för klassen”
Stallet har ytterligare tre spännande hästar till start inom ramen för V75 och dessa kommenterar Andreas Lövdal enligt följande:
– Queen Ratzeputz (V75-2) såg jättefin ut inför loppet senast och hon gjorde ett bra lopp också. Hon känns jättefin och är en häst som alltid gör sitt och det känns som att hon kommer göra ett bra lopp igen.
– Decathlon (V75-3) försökte kvala in till derbyt men det blev galopp. Men jag tycker att han var rätt så gott gåendes och han ska vara bra för klassen han är i nu. Det klart att spår tolv inte är fördelaktigt men över 2 640 meter kan det kanske jämna ut sig lite. Det ser inte ut som att han är borta i alla fall.
– Viking Brodde (V75-7) känns inte alls som en häst som ska galoppera men han blir ofta lite pigg upp till bilen och då får de dra ihop honom lite granna och då blir han kort i kroppen. Och eftersom han har ett långt steg får han då lätt för att slå ihop och det kan bli galopp. Som jag uppfattade det var det vad som hände senast. Normalt sett är han inte osäker även om han har galopperat en del i lopp. Han gav ett formintryck näst senast och vann senast, så formen är bra.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.