Inför V75: Det är dags för V75 Champions

167

Inför V75: Det är dags för V75 Champions

Magnus A Djuse kör i samtliga sju lopp på V75® och har chans på två prestigefulla titlar när Åby bjuder på V75 Champions och V75 Ungdomschampions.
– Floris Boldwin är den hetaste chansen, säger 20-åringen.

Det är dags för V75 Champions där fjolårets mest framgångsrika kuskar på V75® gör upp i en kuskmatch. Sex av loppen på V75 ingår i kuskmatchen och dessutom kryddas omgången med V75 Ungdomschampions i V75-2. V75 som för övrigt är en riktig utmaning för spelarna denna vecka med 15 hästar till start i samtliga sju lopp.
Bäst på V75 2020 var Örjan Kihlström med 64 segrar, Björn Goop tvåa på 47 segrar och Erik Adielsson trea med 33 segrar. Magnus A Djuse, 20, blev sexa i fjol med 19 segrar och han har kvalat in till både V75 Champions och V75 Ungdomschampions.
– Det är kul att vara med, sen är det klart att det är fel att det inte är lottade kuskar. Nu är det så att tränarna får önska kuskar så då blir det ett gäng som får köra de bästa hästarna medan ett gäng kör de sämsta hästarna. Det måste ändras på tycker jag, annars blir det ingen riktig kuskmatch utan man kör sina vanliga hästar, säger Magnus A Djuse till Kanal 75.
Men tävlingsmänniskan Magnus A Djuse har inte gett upp på förhand och han har flera intressanta styrningar på Åby.
– Floris Boldwin är den hetaste chansen och Violette Face den roliga. Det kanske vill till att man måste vinna två lopp, men jag har några intressanta så vi har inte gett upp helt även om det nog blir svårt att slå Örjan Kihlström och kanske Erik Adielsson som har bra förspänt.

Skrällde i årsdebuten
Först ut av Magnus Djuses uppsittningar är 2 Violette Face (V75-1) som inledde fyraåringssäsongen med en skrällseger i Eskilstuna förra veckan.
– Det var en fin häst, det var första gången jag körde henne och hon gjorde det väldigt bra. Hon hade varit ifrån lite. Jag fick köra långt ut i sista sväng eftersom det var några dåliga framför men hon vann på lätta ben till slut. Jag var lite imponerad av henne faktiskt så jag känner mig inte helt slagen.
– Det är klart det är lite tuffare, men det är inte omöjligt om hon får ett bra lopp, om vi kan smyga med lite. Om vi har tätkänning in på upploppet kan hon vara med och göra upp om det, det tror jag.
Jag tror tränaren var inne på att hon skulle kunna vara bättre med loppet i kroppen senast.

Hoppas slippa brodd nu
V75-2 är V75 Ungdomschampions och Magnus A Djuse ser ut att bli favorit med 2 Bold Heuvelland, en häst som vann årsdebuten senast hemma i Östersund trots att det såg ut som han hade det lite kämpigt med brodd i skorna.
– Han blev lite trång i gången och han sprang och tog om lite, men han kändes ändå bra och var rak och fin. Vi var nöjda med honom, men vi tror det ska funka bättre nu när han kan gå med någon form av sommarskor. Aktionen kommer förhoppningsvis att flyta bättre på lördag. Det är en fin häst och det är klart att vi har lite förhoppningar.
– Det känns som om att det är bra styrka i honom och han har vunnit ganska okörd de där två loppen jag vunnit med honom. Det har varit mot väldigt billigare gäng och jag har svårt att uttala mig hur bra han är. Han får väl visa det på lördag hur bra han är. Det är en fin häst, säger Magnus A Djuse.

”Har en hög högstanivå”
– 3 Glory Marancourt (V75-3) har jag aldrig kört, har jättedålig koll på den så här tidigt i veckan så jag kan inte uttala mig om den.
– 1 Parfym Alo (V75-4) har jag kört några gånger och hon räcker väl inte riktigt på V75 och får väl jaga pengar därifrån.
14 The Bald Eagle (V75-5) är också en häst Magnus A Djuse aldrig kört men har ändå koll på den.
– Han har en hög högstanivå och han gör väldigt bra prestationer emellanåt. Det är en intressant häst, men nu fick han ett ganska dåligt läge och det var ett tag sedan han startade också. Svårbedömt hur långt det räcker men kapacitetsmässigt en bra häst i alla fall.

”Går ner i klass”
14 Floris Baldwin (V75-6) har Magnus A Djuse kört tre raka starter på slutet i gulddivisionen och det har bland annat blivit två andraplatser bakom Very Kronos i försök och final. I senaste starten blev han fyra i Eskilstuna då Hawk Cliff skrällde.
– Han har varit jättefin i alla lopp, inga konstigheter alls. Han känns väldigt allround. Han verkar tåla att göra jobb själv, är speedig och stark. Han hade mycket krafter kvar senast. Jag tycker att han går ner i klass så det är klart att man har förhoppningar att vi ska vara med och göra upp om segern.
– Det är en rolig ”propp” tycker jag . Det är intressant, även om Floris Boldwin är ett huvud högre än alla andra normalt sett är det absolut inte givet att han är med och gör upp om det med tanke på att det kan strula så pass mycket. Även om vi har spår 5 på tillägg hoppas jag vi kan komma igenom hyggligt från start, jag får helt enkelt skicka in han i gröten och hoppas att vi kommer ner någonstans. Han är väldigt snabb och lätt att flytta i sidled.
6 Stepping Moneyboy (V75-7) blir också en ny bekantskap för Magnus A Djuse.
– Det är en ganska bra häst och han har varit med och räckt på V75 förut. Han har två tuffa motståndare invändigt om sig och är inget jättehett segerbud, men han kanske kan vara med där framme.

Följande kuskar gör upp I V75 Champions:
Örjan Kihlström, Erik Adielsson, Jorma Kontio, Magnus A Djuse, Carl Johan Jepson, Peter Untersteiner, Robert Bergh, Johan Untersteiner, Rikard N Skoglund, Daniel Wäjersten, Mats E Djuse, Marc Elias, Stefan Persson, Peter Ingves och Adrian Kolgjini.
Tre inkvalade saknas: Björn Goop (avstängd), Ulf Ohlsson (avstängd) och Per Lennartsson (skadad) och det har gett chansen till Stefan Persson, Peter Ingves och Adrian Kolgjini.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.