Inför V75: Drömspår för Liljendahls duo

73

Inför V75: Drömspår för Liljendahls duo

Reijo Liljendahl hade flyt när startspåren till lördagens V75® lottades.
Både hans hästar drog bricka ett och därifrån tillhör de segerkandidaterna.
– När man lirar i högsta divisionen måste man ha lägen för att kunna hävda sig, säger Solvallatränaren.

Det är Bollnäs som till helgen står värd för V75 och dit beger sig Reijo Liljendahl med två intressanta hästar. Först ut är det USA-födda stoet Muzzle The Yakker (V75-4) som det har strulat för i år.
– Hon vann årsdebuten på Solvalla och gjorde det bra. Sedan trampade hon sig under påskhelgen och det tog en jäkla tid att få igång henne efter det. Sedan provade jag att köra barfota under elitloppsfredagen och då tog hon inte ett travsteg. Då började vi om igen och hon vann ett lopp på Solvalla efter en fin löpning och visade gryende form. Hon är stor och allmänt seg i utvecklingen men jag tycker att hon börjar få upp spänsten mer och mer, säger Reijo Linjendahl i veckans avsnitt av podcasten V75® – lördag hela veckan.
I senaste starten hamnade Muzzle The Yakker långt ner i kön på innerspår och dessutom fastnade hon bakom en trött konkurrent den sista biten. Den starten är alltså bara att glömma och när hon nu på nytt provar i V75 är förutsättningarna betydligt bättre med innerspår i volten.
– Det är en stor häst och hon tränar rätt så bra nu och har lättat i kroppen. Hon är inte så tokig från början och skulle hon få ledningen ökar chansen.
Reijo Linjendahl är inte främmande för att det kan bli seger.
– Det är inte helt otänkbart från det fina utgångsläget. Vi ska köra om det.

Fin form, bra spår och kompis med kusken
Häst nummer två från stallet är The Bald Eagle (V75-5). Han kommer närmast från en final i bronsdivisionen där han höll bra som trea från ledningen.
– Jag tycker att han var helt okej. Rackham vann ju i går (lördag) igen och visade att han är en bra häst och det är ingen skam att ta stryk av honom. Bald Eagle gjorde ett bra lopp som trea i finalen där och han fortsätter att träna bra. Han har haft bra form en längre tid.
The Bald Eagle tog senast ledningen från innerspår bakom startbilen och precis som då är det Mats E Djuse som sköter tömmarna.
– Spår ett med honom är inte så tokigt. Han har gått upp en klass men det har de andra hästarna gjort också. Han är inte helt borta. Mats och han kommer bra överens.

Föregående artikelTar gärna ”dödens” i Svenskt Travoaks
Nästa artikelV75 avd 3-5 med TIPSAREN / SPELGUIDEN

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.