Tar gärna ”dödens” i Svenskt Travoaks

34

Tar gärna ”dödens” i Svenskt Travoaks

Senast imponerade hon enormt.
Nu är hon ute efter en plats i Svenskt Travoaks.
– Hon har väldigt hög kapacitet och det ska bli väldigt spännande, säger toppämnets tränare inför fredagens uttagningslopp.

På fredagskvällen fylls Solvalla av treåriga talanger som alla har ett mål i sikte. Att sluta bland de två främsta och därmed bärga en plats i Svenskt Travkriterium eller Svenskt Travoaks – de två största loppen för svenskfödda treåringar. Många hoppas på vilsamma resor för att krafterna ska räcka över upploppet. Det gäller inte Kashmir River (V5-3). Det stenhårda stoet trivs med tuffa upplägg, vilket hon visade när hon senast krossade motståndet i Juliennes lopp från den så kallade dödspositionen utvändigt om ledaren.
– Jag ska inte säga att jag inte var förvånad över att hon vann men jag var inte förvånad över att hon gjorde ett bra lopp. Det har hon gjort varje gång som hon har haft fritt framför sig, säger hästens tränare Björn Röcklinger.
Gotlänningen, som sedan många år är fastlänning med Solvalla som hemmabana, har format många fina hästar under åren. Men frågan är om han någon gång haft en sådan stenhård talang som Kashmir River.
– Hon är en otroligt fin häst med hög arbetskapacitet och bra moral. Hon är väl ingen jättetekniker men jobbar alltid hårt. Speciellt när hon inte har någon framför sig.

Viktigt att inte hamna i rygg
Tre segrar efter fem starter är det blodsmässigt franskamerikanska stoets facit så här långt. Två av triumferna är tagna från ”dödens” och en från ledningen.
– Ju längre loppen går ju mer börjar hon tävla och ju mer vill hon. Hon är riktigt häftig alltså.
Det saknas inte motstånd men från spår fyra bakom bilen har körande Petter Lundberg alla möjligheter att ge Kashmir River det upplägg hon vill ha.
– Hon öppnar bättre och bättre. Hon har inte varit med bakom bilen så många gånger men hon lär sig och blir stabilare och bättre för varje gång. Hon är inte dum hästen men hon har ett eget humör och det är väl det som ställer till det för henne ibland. Hennes värsta fiende är hon själv. Jag hoppas att hon öppnar bra och kan hålla ut dem som kommer utifrån. Då får hon väl antingen dödens eller ledningen. Vilket det blir spelar ingen roll men hamnar hon bakom andra hästar är det inte optimalt. Hon tävlar mycket bättre där framme så jag vill absolut att hon ska vara där.
Precis som senast lämnas framskorna i stallet och Björn Röcklinger tror på sin häst.
– Jag har goda förhoppningar på att hon ska kvala in. Sköter sig hästen och klarar av startmomentet på ett bra sätt så tror jag att hon i alla fall är en av dem som ska räknas med chans att ta sig till final.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.