Inför V75 dubbeljackpot: Activated tillbaka med besked

61

Inför V75 dubbeljackpot: Activated tillbaka med besked

I vintras blev toppstoet Activated allvarligt sjuk.
Efter ett tävlingsuppehåll på åtta månader var hon tillbaka igen i gammalt gott slag i helgen och vann V75 efter en rykande spurt.
På lördagen väntar Stoeliten på Jägersro och tränaren Fredrik Wallin låter uppåt.
– Hon har alltid gillat att göra täta starter och visar nu att hon tycker att det är roligt att tävla igen.

Gävletränaren Fredrik Wallins sexåriga sto Activated hade inte tävlat på drygt åtta månader när hon slog till i lördags på Bergsåker med en snygg spurtseger.
I årets första start för Activated hann kusken Magnus A Djuse med en segergest före mål trots att det länge såg lite halvmörkt ut under loppet.
Activated stod med tillägg i Diamantstoet tillika Lars Lindbergs Minne, och skuggade som åttonde häst på den sista bortre långsidan. Via en tung avslutning i både tredje- och fjärdespår genom den sista kurvan hann hon fram till seger på tiden 1.12,4 över 2160 meter.
En jätteinsats i comebacken av stoet som varit sänkt av en gäckande bakterie under året.
– Det var en stor lättnad att se henne så där bra igen. Hon har tränat på en längre tid och siktet har väl ungefär varit det här upplägget och en start under sensommaren. Att låta henne göra ett par lopp med bara en vecka emellan var en ganska tidig plan i uppladdningen. Hon har alltid gillat att göra täta starter och brukar vara rätt bra med det upplägget så det är klart att vi måste tro på chans på lördag, säger Fredrik Wallin.

Sjuk efter Frankrike-vistelse
Activated var unghäststjärnan som gick segrande ur striden i både Stochampionatet och Drottning Silvias pokal som fyraåring. Korad till Årets Sto i Sverige 2019.
Som femåring vann hon två lopp och fick i slutet av förra året flytta ner till Frankrike i några månader för starter mot världseliten.
Äventyret slutade med att två raka nollor i Prix du Bourbonnais och Prix Tenor de Baune.
– Hon var inte sig lik när vi tog hem henne igen och vi var så klart oroliga när vi inte hittade felet. Det visade sig att hon hade haft någon slags bakterie som hon fick i sig nere i Frankrike som tog jättehårt på henne. När hon sedan svarade på behandlingarna blev hon den vanliga hästen vi känner igen, säger tränaren.

Tränaren uppåt igen
Om Wallin var osäker på stoets form inför comebacken låter han tvärtom försiktigt uppåt inför starten på lördag i Malmö.
En dubbel jackpot finns att spela om. Enligt spelbolaget ATG kan en ensam vinnare på V75 bli runt 54 miljoner kronor rikare.
Activated är med sina sex miljoner kronor intjänat en självklar häst i Stoeliten, V75-7. Loppet är öppet utan någon riktigt stor favorit. Men 1 Miracle Tile från Norge vann EM för ston i senaste starten och ska kanske räknas som favorit. 5 Hevin Boko, 7 Wild Love, 8 Racing Brodda är andra heta tillsammans med stoet från Gävle.
– Jag tycker att hon är en av ett par tre fyra hästar som ska räknas. Kommer hon bara iväg hyggligt tror jag att hon kommer att vara bra. Men som vanligt är det många småsaker som ska fungera nu. Hon behöver öppna bra och hamna i främre delen bland annat, säger Fredrik Wallin.
Activated har en tung spurt att tillgå och har även vunnit lopp ”den tunga vägen”. Nu vill du se en snabbare start för en fin position?
– Hon kan vara snabb den första biten. Men när hon och Calle (Carl Johan Jepson) försökt öppna bakom bilen har det ofta strulat. Så det här loppet ska bli intressant att se. Jag tycker hon har visat att hon ska duga mot såna här hästar. Det blir som i förra starten, barfota runt om och vanlig vagn och ett norskt huvudlag.
Har ni planerat in något lopp med henne i höst?
– Alltså…Sto-SM (9 oktober) är absolut ett lopp vi skulle vilja att hon är med i.
I Diamantstoet (V75-6) har stallet med 14 Ies Juvel. Erik Adielsson kör och brottas både med tillägg och ett bakspår med hästen. Chansen?
– Det är ju ett jäkligt tråkigt läge att få. Det brukar vara svårt för dem att komma till från sådana lägen och det krävs att man blir framdragen och hoppas på turen. Annars är hon fint i ordning. Hon gick ju väldigt bra senast. Motståndet var lite lättare då men hon gick ifrån en bra häst (Iceland Falls), slutar Fredrik Wallin.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 dubbeljackpot: Kolgjini i förarsätet
Nästa artikelInför V75 dubbeljackpot: ”Hon är bättre än någonsin”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.