Inför V75 dubbeljackpot: ”Hon är bättre än någonsin”

51

Inför V75®/dubbeljackpot: ”Hon är bättre än någonsin”

Det har varit väldigt omtumlande veckor för Kristian Malmin.
Vännen och kollegan Trond Anderssen fick ge sig i kampen mot cancern för några veckor sedan.
Samtidigt tävlar hästarna bättre än någonsin och hela stallet lyser av toppform.
– Hästarna springer för Trond och jag tror att Miracle Tile har toppchans på lördag, säger Kristian Malmin.

I början av augusti kom beskedet att Trond Anderssen avlidit efter en tids sjukdom i cancer. Trond drev sin rörelse tillsammans med Kristian Malmin som nu mist sin bästa vän och ska stå på egna ben framöver.
– Jag har lärt mig massor av Trond och jag kommer ha väldigt mycket nytta av det framöver. Den erfarenhet som han delade med sig av kommer jag att ha med mig resten av mitt liv. Vi pratade en hel del om allt möjligt och vi var fast beslutna att stallet ska fortsätta som vanligt. Tronds fru Line vill att allt ska vara som vanligt och det är full fart.
Framgångarna har inte låtit vänta på sig. Oracle Tile vann ett V75-lopp bara några dagar efter det att Trond somnat in och en dryg vecka senare small det till ordentligt när Miracle Tile slog till och vann sto-EM med en miljon i förstapris.
– Det var ju helt fantastiskt och det var väldigt omtumlande och mycket känslor. Det verkar som att hästarna springer för Trond och att dom tävlar så bra underlättar förstås och gör det enklare att gå till stallet om dagarna.

”Är bättre än någonsin”
På lördag när det är dubbeljackpot på V75 startar Miracle Tile (V75-7) igen och gör det som en av favoriterna.
– Hon har varit fantastiskt bra på slutet och är bättre än någonsin. Hon har helt klart höjt sig minst en klass och det ser bra ut för hennes del även på lördag.
Vad är det som gjort att hon har blivit så bra?
– Vi har kört henne lite på chans och hon har suttit fast i en del lopp och byggt på hennes självförtroende. Hon har mött bra konkurrens och blivit stärkt av det och trivs med livet.
Är hon bäst i ryggar?
– Hon är väldigt effektiv om hon får ett lopp som senast och då är hon svår att stå emot på upploppet. Nu kör Erik Adielsson och han bestämmer hur han vill köra. I den form Miracle Tile är i för dagen så tror jag faktiskt att hon skulle kunna springa i ledningen om Erik vill.
Hur ser du på chansen på lördag?
– Hon har ett perfekt läge och är snabb från start. Oavsett lopp så ska hon ha segerchans även om det är bra hästar emot även den här gången.
Kommer ni att ändra något?
– Nej hon tävlar ”maxad” igen, barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.

 

Föregående artikelInför V75 dubbeljackpot: Activated tillbaka med besked
Nästa artikelInför V75 (söndag): ”Derbyt det finaste du kan vinna”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.