Inför V75® (dubbeljackpot): ”Det är en toppchans”

131

Inför V75® (dubbeljackpot): ”Det är en toppchans”

Han har gjort succé i sin nya regi och vunnit tre lopp på sex starter.
Nu jagar Dream Creation en ny V75-seger och tränaren Svante Ericsson lämnar klartecken.
– Jag tycker att det är en toppchans, säger han.

Dream Creation har tidigare tävlat i Norge för sin tränare Trond Andersson. Men i somras såldes han till hästägare hos Svante Ericsson och gjorde första starten i sin nya regi i början av augusti. Det blev seger direkt hos Eskilstuna-tränaren och efter en femteplats i Oslo blev det två nya segrar i september, varav en av dem var i V75®.
– 2 Dream Creation (V75-6) har varit riktigt bra nästan varje gång och det är kul för ägarna att de köpte en så fin häst och att han har fungerat. Han har tränat precis som alla våra andra hästar och vårt upplägg verkar passa honom. Man jobbar alltid med att dom ska vara fräscha och ha rätt balans och det är inga större konstigheter, säger Svante Ericsson.
– Debutloppet var det som var mest spänt egentligen i och med att man hade fått chansen att köpa in en så fin häst. Då visade han direkt att han var det som vi hade hoppats på. Sedan blev det en plump i uttagningen till det norska derbyt men han gjorde ett bra lopp då också utan att få riktigt chansen.

”Bästa loppet han har gjort senast”

Vad säger du om senaste insatsen då Dream Creation blev trea i V75 från spår elva?
– Det var det bästa loppet som hästen har gjort hos mig rent prestationsmässigt. Han sprang 1.12,9 full väg i voltstart med full fart över mål. Han gick barfota bak då och med lite lättare framskor. Jag tyckte innan att han började kännas redo för den balansen och fick bra effekt på det.
Hur har han känts i träningen efter den starten?
– I och med att han startar vecka efter vecka så har man inte hunnit köra så mycket. Men han joggade igår (måndag) och kändes väldigt mjuk och fin. Så jag tror inte att det ska vara några problem att starta så tätt, menar Svante.

”Jag har en jättebra känsla”
Det är dubbeljackpot på V75 och lördagens omgång avgörs på Romme. En ensam vinnare kan ta hem 60 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Dream Creation är favorit i den sjätte avdelningen från spår två bakom bilen. Han körs av Örjan Kihlström som tidigare har kört och vunnit med hästen. Tränare Ericsson är mycket optimistisk.
– Jag har jättebra känsla. Speciellt med tanke på loppet han gjorde senast och hur han känns efteråt. Förutsättningarna är väldigt bra och jag har inget att gnälla på. Han kommer att gå med samma balans och utrustning som senast. Jag tycker faktiskt att det är en toppchans, säger Svante Ericsson.

Föregående artikelHelgens vinnare med Hans G Lindskog
Nästa artikelFyra spelare tycker till om ATG:s nyheter

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.