Inför V75®/dubbeljackpot: På tur för seger efter heroiska prestationer

133

Inför V75®/dubbeljackpot: På tur för seger efter heroiska prestationer

Två gånger i rad har han kommit i mål som tvåa efter blytunga lopp.
Velvet Gio står på tur för seger och mycket talar för att den kommer i Halmstad på lördag.
– Jag tror på bra chans, säger hästens tränare Magnus Dahlén, som dessutom varnar för två skrällar som kan få jackpotmiljonerna att rulla på V75®.

På lördag kan äntligen årets första seger komma i gulddivisionen på hemmaplan. Velvet Gio (V75-6) har gjort sig känd som en riktig hårding som inte räds tunga upplägg. Det har han levt upp till i sina senaste lopp. Två gånger i rad har han travat som första häst i andraspår, krossat ledaren men fått nöja sig med andraplatsen efter att smygkörda konkurrenter spurtat förbi bakifrån.
– Han är en fantastisk häst på alla sätt och vis och jag är jättenöjd med hans prestationer. Men tyvärr brukar han stanna av lite när han sprungit om den i ledningen, innan han tar i igen. Han kämpar ner ledaren men när det kommer någon bakifrån svarar han inte riktigt direkt, säger Magnus Dahlén.
Den här gången kan Vevlet Gio få ett mer gynnsamt lopp. Från spår tre bakom startbilen bör han hamna bra till. Kanske kan han rent av ta sig till ledningen?
– Han är rätt allround och kan starta snabbt om han vill. Och från det här läget tror jag att det blir ett offensivt upplägg.

Tuffare träning
Det har gått nästan en månad efter senaste starten. Vad har Velvet Gio gjort under den tiden?
– Han har jobbat på hela tiden och jag känner honom rätt så bra nu och vet hur han ska matchas. Han känns bättre och bättre för varje jobb och nu har vi kunnat träna honom fullt ut. Det har vi aldrig kunnat förut på grund av att han inte har varit tillräckligt stark i kroppen för att klara av maxträning. Men nu har vi kunnat gasa på och då har han höjt sig ett snäpp. Det finns säkert några växlar till också.
Hur segerviss är du inför lördagens start?
– Jag värderar det som en god chans. Det är väldigt tufft motstånd men han är så pass bra och jämn att jag måste tro på bra chans. Det är optimalt med hemmabana och han har ett bra spår. Jag ser fram emot loppet.

”Inte alls borta”
Det är jackpot på V75® och sjurättspotten beräknas uppgå till 55 miljoner kronor. Velvet Gio kommer tillhöra de hästar som blir hårt betrodda av spelarna. Hans stallkamrater My Liberty och Veiled, som båda startar i Ungdomsloppet (V75-4), kan däremot få utdelningen att dra i höjden. My Liberty höll senast starkt som trea efter att ha gått genom slutkurvan i tredjespår utan rygg.
– Tyvärr blev hon lite tempotorsk. De körde lite för långsamt i mitten av loppet för att det skulle passa henne. Hon är ingen speedhäst utan går på styrka. Men jag är jättenöjd med henne och nu över 2 600 meter är hon inte alls borta.
Veiled har visat hög potential men också en väldig osäkerhet. I fyra av de fem senaste starterna har det blivit galopp.
– Hon är en Zola Boko-häst till 100 procent och därmed inte helt lätt. Det går inte att träna henne fullt ut för då blir hon snurrig. Så det är alltid en avvägning hur mycket man vågar trycka på i träningen. Men nu har vi haft det här loppet i sikte under en månad och matchat in henne så att hon håller sig lugn. Jag tror att hon har bra chans att gå felfritt den här gången.
Hur rankar du hästarna sinsemellan?
– Jag skulle säga att de är jämngoda. De är starka båda två och jag tror att båda har chans om de har lite tur med loppet.
Givna streck om man är ute efter de stora pengarna på V75?
– Har man med fem-sex hästar i loppet ska de med!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75®/dubbeljackpot: Obesegrad i ny regi
Nästa artikelCokstile byter stall

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.