Inför V75/dubbeljackpot: ”Startsnabb i och trivs klart bäst i ledningen”

40

Inför V75®/dubbeljackpot: ”Startsnabb i och trivs klart bäst i ledningen”

En startsnabb spetsälskare med dokumenterad toppform och en högkapabel hårding med smygform.
Ulf Stenströmer selar ut två spännande hästar i lördagens V75® på Halmstadtravet.

Get Ready on Tour (V75-6) har startar över kort distans två gånger den här säsongen. Första gången tog han ledningen och gick undan till säker seger efter att ha tvingats öppna det inledande halvvarvet på mycket snabba 1.08. Andra gången, som var i lördags, dundrade han fram i högt tempo hela vägen och vann överlägset på 1.11,0 – en rekordsänkning med åtta tiondelar.
– Han såg strålande ut i lördags och det blev väldigt enkelt, reflekterar Ulf Stenströmer, som nu höjer ribban för sin formstarke sjuåring och startar honom i Svenska Travligans bronsdivision.
Distansen är på nytt 1 640 meter och från spår fyra bakom startbilen är taktiken given.
– Han möter tuffare motstånd nu men han är väldigt startsnabb i och trivs klart bäst i ledningen, så jag tror att han provas där.

”Lika bra som när han vann i V75”
Get Ready on Tour körs av Carl Johan Jepson och han ska även sköta tömmarna bakom Ulf Stenströmers andra häst i omgången, Global Viscount (V75-4). Hans form är lite mer svårbedömd. Efter att ha blivit femma och trea i årets två första starter gick han i lördags över i passgång och diskvalificerades, när han flyttades ut ett spår i näst sista sväng.
– Jag var besviken efter loppet och sa att nu kanske vi ska testa en annan tränare, men Calle (Carl Johan Jepson) sa att hästen kändes lika bra som när han vann i V75 förra året och att det var en störning som gjorde att han gick över i passgång. Han kändes jätte-, jättefin för övrigt.
Fin form även på den kanten alltså. Den långa distansen är också ett plus för Global Viscount men spår åtta bakom startbilen gör att det krävs en del tur på vägen och Ulf Stenströmer tvekar inte på frågan vilken av hästarna han tror mest på.
– Det är stentuffa hästar emot men jag får säga ”Gettan” ändå på läget. Det är väl ingen toppchans men han är startsnabb och det kommer man långt på den här årstiden.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 (torsdag): Kolgjinis vill vinna Sprintermästaren igen
Nästa artikelJanne Jackpot i Comeback efter utbrändheten

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.