Inför V75: En favorit och en joker

53

inför v75® en favorit och en joker

Med ett hett segerbud och en joker har Per Nordström en spännande lördag framför sig på Åby.
– Jag tycker att distansen är ett plus för honom och formen är god, säger Jägersrotränaren om den i duon som tillmäts störst segerchans på förhand.

Åbytravet i Mölndal dukar upp till travfest. Paralympiatravet för äldre eliten, Pokalloppen för den fyraåriga kulltoppen och Lyon Grand Prix för femåringar ska avgöras inom V75. Per Nordström hoppas vinna det sistnämnda med Kentucky River (V75-1). Efter två säsongen i de stora årgångsloppen inledde han årets säsong med en mersmakande andraplats innan han senast galopperade från start.
– Han ivrade upp sig lite grann och precis innan startbilen släppte lättade jag lite på tömmarna för att han skulle få signalen att gå i väg lite snabbare, och då feltolkade han väl mig och vräkte sig i galopp. Det blev för mycket helt enkelt, säger Per Nordström.
– Han har tränat på ganska lugnt efter det men känns jättefin hemma så formen är nog god.
Den här gången jagar ekipaget ett förstapris från spår fyra bakom startbilen över 2 640 meter. En distans som Kentucky River gillar. Fyra segrar på sex försök är hans facit över distansen så här långt.
– Nu får jag naturligtvis hålla lite i honom precis när bilen släpper. Men det är länge sedan han hittade på några sådana där hyss och jag tycker att han har stabiliserat sig mycket. Jag tycker att distansen är ett plus för honom och formen är god. Naturligtvis möter vi bra hästar men han är en av dem som ska räknas tidigt.

Formkurvan pekar uppåt
Att det ska bli seger för Sommerbrise (V75-2) i Drottning Silvias Pokal är kanske långsökt att tro men hästen är på gång igen och kvalade in till finalen via en fin avslutning på open stretch.
– Hon var väldigt lovande som unghäst men sedan tog det tvärstopp för oss på Solvalla när hon var dålig och det kom lite näsblod efter det. Hon blev halsopererade och sedan har vi haft lite svårt att få i gång hästen. Sådant där sitter ju lite mentalt också även om de har blivit kuranta och friska. Men det var ett väldigt positivt besked hon gav i kvalet och hon spurtade väldigt bra på innern då. Nu har vi ett lite jobbigt läge eftersom vi bara var trea i försöket men hon har fin form och kan ta fina pengar om det löser sig med loppscenariot.

Föregående artikelInför V75®: ”Vi vet att Tetrick Wania är en undantagshäst”
Nästa artikelGlimmas DD till ÅBY

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.