Inför V75®: ”Vi vet att Tetrick Wania är en undantagshäst”

96

inför v75 vi vet att tetrick wania är en undantagshäst

Två finalister i Drottning Silvias Pokal – en finalist i Konung Gustaf V:s Pokal och favoriten i Silverdivisionen.
Conrad Lugauer har en kvartett till start på V75®.
– Alla mina starthästar har kunnat träna på enligt planerat schema. Det känns mycket bra. Det kan bli riktigt spännande på lördag.

Conrad Lugauer har det väl förspänt inför V75® då han har tre hästar till start i pokalloppen och favoriten Hidalgo Heldia i Silverdivisionen.
Allra mest spännande är kanske fixstjärnan Tetrick Wania (V75-4) som är en av förhandsfavoriterna i Konung Gustaf V:s Pokal. Tetrick Wania var kullens dominant som tvååring men sedan hade han ett mellanår där han även bytte regi ett par gånger. Sedan november i fjol tränas talangen av Conrad Lugauer.
Tetrick Wania imponerade stort i sitt uttagningslopp. Hur verkar han ha tagit det loppet?
– Han känns stabil, mår bra. Vi var mycket imponerade av hans prestation i försöket. Vi var egentligen inte förvånade då vi vet att han är en undantagshäst. Men vi visste inte att han redan nu skulle kunna leverera på det sättet han gjorde. Vi känner oss stolta att ha lyckats få honom tillbaka till den toppnivå som han tidigare visat. Det finns många duktiga hästar som får problem och aldrig kommer tillbaka men nu känns det som att vi är riktigt på gång med honom.
Med tanke på att han endast gjort tre starter efter ett långt uppehåll, kan man förvänta sig att han har tagit ytterligare steg framåt till den här starten?
– Det kan man naturligtvis diskutera. Det här var egentligen det första loppet i min regi där han fick ta ut sig ordentligt. Han har bara fått lättare jobb efter det och om han har tagit till sig den genomköraren på rätt sätt kan det bli riktigt spännande på lördag.
Hur ser taktiken från det här läget med spår 4 bakom startbilen?
– Jag har ingen direkt taktik på förhand utan det får visa sig hur loppet artar sig. Jag har en stark häst som klarar av olika upplägg, vilket vi såg prov på i uttagningsloppet.
Blir det några utrustningsändringar inför finalen?
– Inga ändringar är planerade, vi kör som i försöket.

”Vi ska absolut ge storfavoriten en match”
Stall Lugauer har två hästar till start i Drottning Silvias Pokal där i första hand Riverdale Z. (V75-2) ska försöka utmana storfavoriten Joviality om slutsegern. Riverdale Z. stod för en fantastisk prestation i sitt uttagningslopp där hon svepte fältet på den bortre långsidan till ledning i slutkurvan och gick sedan undan till en klar seger.
– Hon går från klarhet till klarhet och utvecklas för varje start hon gör. Även hon imponerade i sitt försök och kom i mål på en snabbare tid än Joviality i sitt livs sjätte start, från bakspår. Vad ska man säga? Vi ska absolut ge storfavoriten en match, det är trav vi håller på med och allt kan hända i loppen, säger Conrad Lugauer.
Stallets andra finalist är Jade Sisu (V75-2) som kvalificerade sig till finalen genom att sluta trea i sitt försök.
Vad kan du berätta om henne?
– Jade Sisu har också hittat formen vid rätt tidpunkt, men här är det både tufft utgångsläge och motstånd. Hon jagar i första hand fina prispengar. Vi blir glada om hon lyckas få med sig en del av priskakan. Bägge mina ston kommer att tävla med vanlig vagn och skor på hovarna, precis som dom har gjort i årets tidigare starter.

”Hidalgo är van vid tuffa upplägg och kan öppna”
Avslutningsvis har stallet Hidalgo Heldia (V75-6) till start i Silverdivisionen. Den sexårige valacken tvingades öppna första 1 000 efter 1.09,5 i den senaste starten, men höll bra till andraplatsen. Nu är utgångsläget bättre med bricka 4 och tränaren är tillbaka i sulkyn.
Hidalgo Heldia är i klar för silverfinalen under elitloppshelgen, hur går tankarna inför den här starten?
– Jag har ännu inte funderat på elitloppshelgen utan vi tar det här loppet först. Han var mycket duktig i den senaste starten, men vinnaren fick loppet kört i halsen och det var inte så mycket att säga om. Hidalgo är van vid tuffa upplägg och kan öppna snabbt. I årets två starter har han varit lite rund om magen, jag hoppas att han gör det ännu bättre i den här starten. Vi utgår från att han ska göra ett mycket bra lopp och ser positivt på uppgiften. Det blir vanlig vagn och barfota runt om som i den senaste starten.

Föregående artikelHett intresse för elitloppsbiljetten
Nästa artikelInför V75: En favorit och en joker

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.