Inför V75: En JACKPOT att sätta tänderna i

313

jack

Det blev så bra som spelarna hade hoppats.
En rejäl jackpot på V75 under årets sista stora travdag.
Men det ser tufft ut – en omgång att riktigt sätta tänderna i.
Här hjälper ett gäng experter till med lördagens luriga V75:a på Axevalla.
Årets sista V75 avgörs på Axevalla. En omgång som lastats med jackpotmiljoner som gått vidare från två av julens V75:or.
Enligt beräkningarna kommer det att finnas cirka 85 miljoner kronor att spela om på lördagen. Och skulle någon bli ensam vinnare med sju rätt belönas det systemet med uppskattningsvis 53 miljoner kronor.
Den senaste tidens omgångar har varit favoritbetonade. Men det kan det bli ändring på nu. Axevalla V75 ser inte lättlöst ut och här tar vi några tipsexperter till hjälp med spikförslagen.
Vilken tycker du är omgångens säkraste häst?
Frågan ställdes till fem personer med insyn i travet.

Micke Nybrink, spelexpert i Aftonbladet/TV4:
– Jag spikar norskt. Omgångens bästa drag tycker jag nämligen är 2 Cloud Connected (V75-3). Jag har kollat lopparkiven och verkligen fastnat för den här hästen. Han har ett härligt löpsteg, hjärta och lungor som gör honom svårslagen.
Emil Persson, spelexpert Skövde Nyheter:
– När min stora spik H.R. Arn ströks på fredagen bytte jag till 2 Pelikan Trio (V75-1). Hästen var sjuk i debuten för sin nye tränare Bo Falsig men ska tydligen träna bra nu igen. Kapacitetsmässigt håller jag henne som klart bäst i det här loppet och jag tycker att det här är en av de enklare uppgifterna hon har stått inför på ett tag.
Lennart ”Kusken” Forsgren, sportexpert under lördagens V75 Direkt:
– Vi har att se fram emot en svår omgång på lördagen. Att hitta en spik är inte så lätt men jag tror att jag har en bra idé i avdelning fyra. 10 Race Cowboyland (V75-4) är ingen överraskning men en bra vinnare är det – med tanke på att motståndet är klent. Värsta motbudet Lovelock har bara ett lopp i kroppen efter bortavaro och Race Cowboyland var verkligen fin senast som tvåa bakom Raja Mirchi.
Rickard Hansson, spelexpert ATG Live m.m.:
– Med reservation för att jag inte är jättepåläst på omgången, kan jag säga att jag tror en hel del på hemmahästen 2 Burning Line Gral (V75-7). Anders Svanstedt var väldigt nöjd inför comebacken där han var fullt godkänd som tvåa. Senast blev det bara fel. Nu är det hemmaplan och hästen har en bra uppgift.
Anders Malmrot, spelexpert under lördagens V75 Direkt:
2 Burning Line Gral (V75-7) är en jag gillar. Det handlar om en häst som varit bort lite och nu fått två lopp i kroppen inför V75-starten hemma på Axevalla. Bästa hästen från ett perfekt läge! I en annars klurig omgång blir Anders Svanstedts sexåring mitt bästa spikförslag.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelNästagångare 28-31 december 2013
Nästa artikelV75 Axevalla 28 December

Comments are closed.