Inför V75: En jackpotspik?

216

spikspki

I lördags spurtade han som ett jehu till andraplatsen.
Den här veckan har han närmast perfekta förutsättningar.
Overtaker By Sib kan vara en vettig jackpotspik i Rommes V75:a.
– Om han är ett spikförslag får spelarna avgöra men jag tycker att det är en bra häst som ska duga, säger hästens kusk Johan Untersteiner.
Åtta segrar på femton starter under 2012 talar sitt tydliga språk. Precis som spurten han levererade när han i lördags debuterade i V75-spelets bronsdivision. Roger Walmanns Overtaker By Sib kan vara hästen som fördelar jackpotmiljonerna i V75-avslutningen på Romme.
– Jag var jättenöjd med prestationen senast. Jag tycker att han gick riktigt bra till slut, säger Johan Untersteiner, försteman i stall Walmann och hästens ordinarie kusk.
Täta starter, är det något man ska ha i åtanke som spelare?
– Nej, jag ser inte det som något bekymmer. Han har startat rätt så tätt innan också och allt har verkat bra när vi jobbat honom lugnt i veckan.

Minus om skor
Att vintern gjort sitt intåg på allvar har inte undgått någon och enligt väderprognosen ska det vara några minusgrader och snöfall i Borlänge på lördag. Vill man håva in jackpotmiljoner kan det vara värt att hålla lite extra koll på skoinformationen. För Overtaker By Sibs del är det en fördel om det går att tävla utan framskor.
– Han gick barfota fram senast och med skor bak. Det fungerade bra och förhoppningen är att kunna köra likadant på lördag. Men det är inte säkert att vi kan köra barfota fram och det skulle vara ett litet minus om vi måste köra med skor.

”Ska absolut streckas”
Från spår sex i volten, ett så kallat springspår där hästarna har ett längre anlopp fram till startlinjen, ligger vägen mot ledningen öppen för Untersteiner och Overtaker By Sib. Att värsta motbudet på förhand, Udo’s Oiler, lottats till spår tolv gör förutsättningarna än bättre.
– Han har varit stabil för oss i voltstart och skulle han öppna bra och komma till ledningen är han väl hästen att slå i loppet. Jag är optimist och litar på min häst. Han ska absolut streckas.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Bästa hästen i loppet?
Nästa artikelV75 Romme 15 December 2012