Inför V75: Bästa hästen i loppet?

192

bastailoppet

Som tioåring har han blommat ut och tagit plats i eliten.
På lördag kan framgångssagan fortsätta.
Då ska svenske mästaren Höstbo Fredrik vara med och fördela jackpotmiljonerna på V75.
– Vi åker inte till Romme för att vara tvåa, säger hästens tränare Mats Andersson.
Höstbo Fredrik (V75-5) kom till Mats Andersson i värmländska Långserud som femåring. Hästen har hela tiden gjort bra ifrån sig och vunnit en hel del lopp, men mot de allra bästa har han inte räckt till. Förrän i år. Vid den i travhästsammanhang ganska höga åldern av tio år har han utvecklats till ett av landets bästa kallblod.
– Skillnaden i år är att han har blivit snabbare. Styrkan har han haft hela tiden, säger Mats Andersson.
Tyngsta meriten så här långt är segern i Svenskt Mästerskap för kallblod i augusti. Där visade Höstbo Fredrik verkligen prov på sina fartresurser när han spurtade förbi bland andra jättestjärnan Hallsta Lotus till överlägsen seger.

Bäst i Sverige?
Fem starter senare har det inte blivit någon mer seger för Höstbo Fredrik men han har fortsatt att göra fina prestationer och senast gjorde han en närmast heroisk insats. Trots ett tungt lopp utvändigt om storfavoriten Faksen J:r var han ytterst nära att ta sig förbi över upploppet och i mål skilde bara en läpp.
– Det är tufft att gå i dödens i de sällskapen. Det är bara han och några till som klarar det.
Är Höstbo Fredrik landets bästa kallblod i dagsläget?
– Bland de tre, fyra bästa tycker jag att han är. Det kan jag säga utan att överdriva. Och du ska veta att det verkligen är roligt att ha en sådan här häst, som gör att ni ringer och frågar hur han mår.

”Bästa hästen i loppet”
På lördag ska Höstbo Fredrik och Mats Andersson göra resan till Borlänge och Romme. Där väntar V75-tävlingar och det ligger jackpotmiljoner i potten. 48 miljoner kronor kan en ensam vinnare med alla rätt håva in enligt prognosen. Höstbo Fredrik måste tas med i beräkningarna om man vill vara med och fightas om pengarna.
– Är man en seriös spelare måste man naturligtvis ha med ”Fredrik”, säger Andersson och fortsätter:
– Det är väl de som står 20 meter framför som är värst emot och det gäller att komma rätt i loppet. Men Jorma (Kontio) brukar klara sådant och jag tror säkert att Fredrik är bästa hästen i loppet. Han är en tuffing och hamnar han i slagläge är han oftast tuffast häst mot häst.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet