Inför V75: Halsinfektion gav vändning

207

halsinfek

Efter halsinfektionen var han som en ny häst.
På lördag kan han få jackpotmiljonerna att rulla.
Se upp för On Track Piraten när han debuterar i högsta klassen på V75.
– Han ska definitivt med på kupongen, säger hästens tränare Hans R Strömberg.
Halsinfektioner är ingenting som travtränare vill veta av. Får basiluskerna fäste i stallet kan det ta långt tid att bli av med dem och precis som för elitidrottsmän kan efterhängsna sjukdomar förstöra hela säsonger för hästarna. Men för Hans R Strömbergs affischnamn On Track Piratens del kom vändningen i samband med en halsinfektion. Den fyraårige hingsten tillhörde kulltoppen som treåring men i år hade han gått segerlös i nio starter när han i september gick ut i ett större fyraåringslopp i Gävle. Där klappade han igenom totalt och förklaringen var halsinfektion. När han en knapp månad senare var tillbaka på banan var han som en ny häst.
– Först fick han naturligtvis medicin så att han blev frisk men sedan ändrade vi upplägget en del och lät honom gå ute mycket mer, dygnet runt, och det gav effekt, säger Hans R Strömberg.

”Höll suveränt bra”
On Track Piratens resultat efter halsinfektionen talar sitt tydliga språk. En andraplats på Solvalla följdes upp med seger mot självaste Brad de Veluwe i det tyska storloppet Grosser Preis von Deutchland. Efter det blev det ytterligare en seger innan han senast gjorde en heroisk insats som tvåa bakom smygkörda Vincennes i Solvalla Grand Prix.
– Han har varit jättefin i de fyra senaste starterna och senaste prestationen är en av de allra bästa han har gjort. Tredjespår fram utvändigt om ledaren och sedan gick det jättefort från 700 meterspålen och in. Han höll suveränt bra.

Segerfarlig trots dåligt spår
På lördag väntar debut mot den äldre eliten i gulddivisionen (V75-3). Det är jackpot på V75-spelet och enligt prognosen kommer en jättepott på 48 miljoner kronor delas ut till dem som lyckas pricka in samtliga vinnare. Tävlingarna körs på Romme utanför Borlänge så On Track Piraten behöver inte göra någon längre resa från sitt stall i Rättvik.
– Vi har haft det här loppet i åtanke ett tag. Det är nästan hemmaplan och lång distans, 2 640 meter, gör att det ser extra intressant ut.
Startnummer elva är inte precis något önskeläge men det är ingenting som får Strömberg att hänga läpp.
– Det är ingen lek att vara med i högsta klassen och det kan bli tufft att rå på de där med tanke på att vi fick så svårt spår. Vi får hoppas att det blir ordentlig körning och att han kan sitta kvar i ryggar så länge som möjligt. Då lär han plocka ner många till slut.
Han har tävlat utan skor i de senaste starterna, men det går väl knappast nu när vintern kommit på allvar?
– Det blir första gången som han tävlar med skor och brodd men det är han van att gå med i träningen så det ska inte vara något problem.
Hur lyder ditt råd till V75-spelarna?
– Han ska definitivt med på kupongen. Jag tycker helt klart att han är en av dem som ska räknas och det vore ju fint att runda av säsongen med seger praktiskt taget på hemmaplan.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet