Inför V75 Eskilstuna 12 april: Vem ska stoppa Formula One?

270

formula one

Vad eller vem ska stoppa den store favoriten i Olympiatravets tredje deltävling på lördag?

Många – faktiskt de allra flesta – lär vara överens om att Formula One kommer att bli mycket svårslagen.

På lördag är det dags för ännu ett uttagningslopp till Olympiatravet. Platsen är Sundbyholmstravet i Eskilstuna där den tredje avdelningen på V75-spelet ser en stor favorit.
Formula One drog ett perfekt andraspår bakom bilen. Allt ser upplagt ut för en kvick start till ledningen och sedan kan det vara tal om att sjuåringen spårar hela vägen tillsammans med Örjan Kihlström.
Omgången berikas med en jackpot. En eventuell ensam vinnare med sju rätt på V75 kan enligt beräkningarna bli runt 47 miljoner kronor rikare.
Veckans storspik på V75 blir just Formula One, hästen som under fjolåret bytte tränare från Stig H Johansson till Reijo Liljendahl.

Nöjd med vintern
I comebacken och årsdebuten i fjol visade hästen sin klass. Trots elva månaders tävlingsfrånvaro bara dundrade han runt Solvallas oval en onsdagskväll i början av maj tillsammans med Örjan Kihlström och vann överlägset med en del krafter sparade på fina 1.10,4 över 1640 meter med autostart.
En presentation som hette duga. Hästen var med i Elitloppet några veckor senare men fick enligt tränaren Reijo Liljendahl aldrig chansen i sitt försök.
Efter vinterträning hoppas Liljendahl på Elitloppet igen. Men först efter väl förrättat värv i Olympiatravet.
– Hästen har haft en bra vinter utan avbrott då vi kunnat träna riktigt hårt. Jag tycker att förberedelserna varit lite bättre jämfört med förra året. Jag tror inte att han har riktigt samma speed i sig nu, men annars är han lika bra i ordning och konditionsmässigt vill jag säga att han känns bättre. Det ska bli roligt att se honom på banan igen, säger Reijo Liljendahl.

Expertisen om loppet
Tio hästar möts i Olympiatravets tredje deltävling och två lediga finalplatser står på spel inför finalen på Åby med 1 500 000 kronor till vinnaren lördagen 26 april.
Blir Formula One svårslagen eller kan det sluta med en annan vinnare på lördag?
Vi ställde frågan till tre personer med bra insyn i sporten.

Jon Walter Pedersen, Olympiatravets general:
– Det är helt klart Formula One som sticker ut i loppet och det är min vinnare. Formula One är ju en riktig klasshäst och vi minns förra året då han var riktigt bra i årsdebuten. Hästen är säkert bra i ordning och jag tycker att det ser ut som en bra spetschans.
Eventuella motbud?
– Motbuden är 6 Solvato som har en fruktansvärd kapacitet i grunden och har haft en riktig uppryckning på slutet. 4 Perfectly Enough är också en riktigt bra häst. 9 Dileva Käll är bra men fick ett tråkigt läge.

P-A Johansson, Eskilstuna-Kurirens travexpert och värmningsexpert Sundbyholmstravet:
– Jag tror att Formula One har jättebra chans. Läget är bra och jag vet att hästen är väl förberedd. Dessutom är det rätt så billigt emot. Stallet har jobbat med det här som ett mål sedan i oktober så jag tror inte att avsaknaden av lopp är någon fara. Vi såg ju
comebacken i fjol om inte annat. Formula One är väldigt effektiv i ledningen och har bara förlorat en gång från den positionen, mot Sebastian K. i Årjäng i somras.
Eventuella motbud?
– Dileva Käll ser ut att vara värst emot med tanke på hur bra hon var i det senaste loppet. Rysaren i loppet är Solvato som börjar hitta stilen igen.

Michael Wallin, Sundbyholmstravets sportchef:
– Jag tror att Formula One vinner. Jag har på näthinnan loppet från förra året då han dundrade runt på 1.10,4 i årsdebuten. Det var i och för sig kort distans den gången men jag tror inte att han är missgynnad av att det nu är 2 140 meter. Bra läge, startsnabb. Ja, det känns som att mycket talar för att det är SOS – Spets Och Slut.
Eventuella motbud?
– Det är många hästar som i så fall slåss om platsen bakom. 4 Perfectly Enough vet vi ju har kapacitet. Dileva Käll brukar ofta möta enbart ston och stöter på tuffare hästar än hon är van vid men hon har en jäkla fin rygg i just Formula One från start. Solvato är inte alls en så tokig häst.

Mikael Wikner

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.