Inför V75: Favorit med överlägsna meriter

207

v75_favorit_momarken

Nalda Nof är en sexårig italienska som skaffat sig hårdhet i Frankrike.
60 lopp i hård konkurrens och 3,3 miljoner intjänat gör henne nästan överkvalificerad för stoloppet i V75-2 på Momarken på lördag.
– Vi hade siktat in oss på att vara med i gulddivisionen, men nu räckte tyvärr inte startpoängen, säger Peter H Sjöberg i stallet.
Italienfödda Nalda Nof såldes för en tid sedan till Sverige och stall Courant och kom
i träning hos Marcus Lindgren i Halmstad.
Starten i Unionskampen på norska Momarken på lördag blir stoets andra i den nya regin. I debuten för Marcus Lindgren avslutade hon till andraplatsen bakom Nettan Palema i ett lopp på Mantorp.
– Det har inte varit några som helst problem med henne. Vi var mycket nöjda med henne i debuten senast, hon avslutade bra men Nettan Palema fick ett bättre lopp. Nalda gick med fyra järnskor och dessutom fick inte Torbjörn av ryckhuvan, säger Peter H Sjöberg som en liten förklaring.
Nalda Nof signerade ett kanonlopp i Lady Snärts lopp (stoeliten) under elitloppshelgen i fjol. Efter en forcering till utvändigt ledande Tamla Celeber i 10-tempo fullföljde hästen bra till fjärdeplatsen.
1.10,7 över 1 609 meter med autostart var samma tid som måltrean Tamla Celeber, noterade den gången.

Spik för miljoner?
ATG räknar med en ungefärlig omsättning på runt 100 000 miljoner kronor nu när norrmän och svenskar återigen kommer samman i Unionskampen.
Cirka 26 miljoner kronor kan komma att betalas ut till en ensam vinnare med sju rätt. Och ett av spikförslagen är Nalda Nof…
Stallet hade tagit sikte på att vara med i Steinlagers Äreslopp för den högsta klassen där hon i så fall skulle ha mött Joke Face, Beanie M.M. med flera.
– Det loppet hade varit ett bättre test på var hon står, men nu får vi ta stoloppet i stället. Hon känns hon piggare i jobben efter loppet hon fick och jag var jättenöjd med henne i fredagsjobbet. Hon gick lätt i måndags och var lika fin då, så jag tror på en ännu bättre prestation nu. Dessutom kör vi med optimal balans om underlaget tillåter och rycker bakskorna, säger Peter H Sjöberg i stall Lindgren.
Vad tänker ni om att hon är ovan den nordiska voltstart-modellen?
– Vi har kollat upp alla lopp vi kunnat hitta och det verkar inte spela någon roll om det är rätvarv eller bakvarv, helstängt eller öppet, för hon klarar voltstart bra ändå. Nu blir det nog öppet huvudlag som senast och bara det inte strular så måste hon räknas med bra segerchans.

Kanal 75

Föregående artikelAffischnamn från Stig H till Reijo
Nästa artikel"Viola Silas kommer att bli fullt återställd"

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.