Affischnamn från Stig H till Reijo

222

onkel_invest

Formula One lämnar Stig H Johanssons träning.
Elithästen kommer tillsammans med 15 stallkamrater att flyttas till Reijo Liljendahl.
– Det är naturligtvis stimulerande men samtigit innebär det höga krav på mig och min personal, säger Liljendahl, som efter många år som försteman hos Stig H Johansson nu drar igång en egen tränarrörelse.
Ryktet har florerat i trav-Sverige ända sedan Reijo Liljendahl i förra månaden lämnade sin anställning som försteman hos Stig H Johansson.
Nu är ryktet bekräftat.
Reijo Liljendahl blir ny tränare för hårdsatsande hästägaren Päivi Laakkonens (Onkel Invest Oy) hästar.
– I första hand gäller det de 16 hästar som har tränats av Stig H men jag kommer även att vara ansvarig för övriga hästar som hennes bolag äger, säger Reijo Liljendahl, som efter 35 år vid Stig H Johanssons sida snart kommer att dra igång sin rörelse på Julmyra Gård i Heby.
Där kommer han inledningsvis ha 24 boxar till sitt förfogande och dessa kommer han inte ha några problem med att fylla.
– Jag har angenäma bekymmer. Responsen från hästägarna har varit god och jag har även klart med andra hästar, inte bara dem som Onkel Invest äger.

Tveksam till Elitloppet
Från och med 1 april räknar Liljendahl med att ha full snurr på stallet och från dag ett kommer han alltså ha affischnamnet Formula One på träningslistan.
– Jag vet hur svårt det är att ta emot färdiga topphästar, det är ingen tacksam uppgift, men jag är inte särskilt orolig. Vi ska göra det bästa av situationen.
Sexårige Formula One har så här långt vunnit 18 av 26 lopp och tjänat 3,7 miljoner kronor. Siffror som skulle vara än bättre om hästen klarat sig från skador.
– Han har haft två allvarliga skador och vi kommer att göra vårt bästa för att få honom att hålla ihop och tåla den träning som krävs för att krypa ner i de tider han gått förut och tävla på den nivå han kan. Han tillhör yttersta eliten när han står på fyra friska ben.
Många vill se honom i Elitloppet. Vad säger du om det?
– Med en häst som haft två så allvarliga skador ligger kanske inte Elitloppet på högsta prioritet.
Är det någon annan häst bland dem du får in som du har extra höga tankar om?
– Onkel Invest har en välplanerad rörelse och det ser intressant ut. Till exempel åker jag till USA på söndag för att provköra två tvååringar, men meningen är att de ska stanna där under säsongen. Vi får se hur det ser ut när vi kommer igång men klart är att det finns hästar i alla årgångar som jag hoppas kan prestera. Vi ska inte heller nonchalera att jag har hästar från andra ägare på gång som kan vara intressanta.
Frågan är hur långt 24 boxar räcker för Reijo Liljendahl. Med sin väldiga erfarenhet och starka hästägare i ryggen finns det ingen anledning att se annat än ljust på framtiden.
– Det är tufft ekonomiskt att börja från scratch men det ser spännande ut. Och jag tycker att det här är jätteroligt. Jag är full av arbetslust och vill komma igång så fort som möjligt.

Ola Johansson

Föregående artikelResultat V86: En fuxa för framtiden
Nästa artikelInför V75: Favorit med överlägsna meriter

2 KOMMENTARER

  1. Stig H:s hästar underpresterar, kvaliten på hästarna i stallet sjunker och det lär bara vara en tidsfråga innan Erik blir tvungen att avsluta sitt samarbete med Stig H pga att han missar massor men vinnare för att kör Stickans lusar.

  2. Undrar vad som hänt mellan Stig och Reijo egenteligen. Han var ju som en mussla i teve förra helgen… nån som vet?????

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.