Resultat V86: En fuxa för framtiden

227

fuxa

Rejäl, löpvillig och stor som ett hus.
Björn Röcklinger har sagt att treåriga fuxan Fly The World är den bästa häst han tränat.
Efter krossarinsatsen i treåringsloppet Pamir Broddes lopp i V86:an på Solvalla på onsdagen hade hemmatränaren inte så mycket att tillägga.
– Det finns ingen anledning att ändra sig efter i dag i alla fall. Vilken jädra vilja hon har!
Fly The World startade tre gånger som tvååring och vann två lopp. Efter onsdagens seger på Solvalla har stoet samlat ihop fem segrar på åtta starter.
Karriären har inte pågått så länge men hästen har verkligen hunnit visa vad hon går för i några riktigt imponerande löpningar.
En fuxa av det ljusare slaget. Stor, 1,68 över manken, och med långa öron är hon ingen klassisk skönhet men en häst som lätt känns igen på banan.
En profil. Inte helt olik travdrottningen Viola Silas – både till utseende och vilja.
I Pamir Broddes lopp spelades Fly The World till knapp favorit. Körande Juha Siirtonen letade sig ut från innerspåret efter start och styrde fram utvändigt ledaren.
Robert Bergh ledde till in på upploppet med klart duglige Breakbumper som dock inte hade en chans mot uppvaktaren utvändigt.
Fly The World fick börja massera ledaren på den sista bortre långsidan och tog över enkelt när Juha Siirtonen petade på henne drygt 100 meter från mål.
– Hon är tuff och älskar och tävla. Stark och snabb är hon också…ja, hon har det mesta. Allt är bra, hon har många bra kvaliter, men måste så klart utveckla allt också men det har vi tid till, sa Björn Röcklinger.
Den Gotlandsbördige 38-åringen håller till på träningsanläggningen Julmyra, några mil nordväst om Uppsala med 51 hästar, förstekusken och rådgivaren Juha Siirtonen och övrig personal med den åtta år äldre brodern Dan i spetsen.

Hoppas på fortsatt ljus
Det går bra för stallet och stjärnan Fly The World.
– Hon är helt okomplicerad och det är bara att hoppas att hon fortsätter utvecklas. En sådan här häst har jag aldrig varit med om i alla fall. Man hoppas att framtiden är så ljus som den ser ut, sa Björn Röcklinger.
Som även tränar vinnaren av loppet dessförinnan och blev hundraprocentig på Solvalla. Juha Siirtonen körde Caviar’s Goldcard till seger på målfoto mot likaledes tappra Believe In’Em.

Dubbel till Walmann
Åtta rätt på V86 belönades med 8 936 kronor. Sju rätt gav 121 kronor och sex rätt 16 kronor.
En annan tränare som dubblerade på V86 var Roger Walmann. Solvallatränaren befinner sig i Florida i hästaffärer och fick loppen refererade för sig på telefon.
Roger Walmann och Örjan Kihlström inledde omgången med femåriga Pay Attention, kvällens näst största favorit på V86.
Det femåriga stoet kunde utan bekymmer hålla ledningen från innerspåret bakom bilen och själva loppet blev sedan en formsak. Efter en lugn förstarunda behövde denna 78-procentare bara sträcka ut lite sista biten för att bärga fjärde raka på ett klassigt sätt.
Andra segern för duon Walmann-Kihlström kom med Valnes Bonnie som tog hand om ledningen när storfavoriten Mr Pellegrino slog ihop och galopperade i starten.

Kallt i mars
Temperaturen kröp ner mot minus tio under kvällen och kylan påverkade förstås tävlingarna.
Socrate du Noyer (Stefan Melander) kunde ta över ledningen efter 400 meter och kunde hålla undan före starkt spurtande favoriten Jones (fastlåst länge i loppet) och heroiske andrahandaren Albright som tappade mycket på en galopp i starten.
Per Lennartsson och Dream Trotter öppnade första 500 på 11,5 varvet 13,0 och kunde hålla undan knappt före i dödens gående Miss Golightly och Time Machine.
Kvällens största favorit New Approach (81 procent) bärgade fjärde raka segern hur enkelt som helst sedan Jorma Kontio fått överta ledningen i den första kurvan. Timo Nurmos tränar.
I det avslutande loppet var det inget snack om saken. Traveling Man och Kaj Widell bara vann trots ett lopp utvändigt ledaren. Daniel Redén tränar.
Stefan ”Tarzan” Melanders Disco A.E. gjorde en slät figur i årsdebuten och kunde inte förbättra sig från positionen sistaparet utvändigt.

Mikael Wikner

Föregående artikelInför V75: Dags att räkna med Millstone?
Nästa artikelAffischnamn från Stig H till Reijo

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.