Inför V75: Fem chanser på V75 för Hanna Olofsson

185

Inför V75: Fem chanser på V75 för Hanna Olofsson

Hanna Olofsson har anmält hela nio hästar till lördagens tävlingar på hemmabanan Boden.
Inom V75 hittar vi fem stycken varav tre i samma lopp.
– Clear Eyes (V75-2) kommer med toppform och min bästa chans.

Hanna Olofsson har laddat rejält till lördagens stortrav med Norrbottens Stora Pris som huvudnummer. Hanna har ingen häst till start i huvudloppet men har hela fem hästar i de övriga loppen inom V75.
Hur påverkas dina hästar av att få springa på hemmaplan?
– Alla mina hästar påverkas positivt utav det. De känner igen sig på banan och vet vart mållinjen ligger. Jag tycker personligen att det är både skönt och roligt att V75 kommer till Boden. Jag lägger vanligtvis cirka 100 mil per tävlingsdag vilket jag slipper denna gång.
Först ut av Hannas kvintett på V75 är 5 Satellit L.A. (V75-1) som har fem raka pallplatser i sin programrad.
– Satellit L.A. är en riktig hedershäst som alltid gör vad han kan. Senaste loppet på Boden 5 juni sprang han sig väldigt trött och slutade trots det på en andra plats. Banan blev alldeles för tung och passade inte alls den gången. Jag kände redan efter ett varv att han började bli trött. Vi sparade lite på hovarna senast genom att köra med skor.
– Nu blir det barfota runt om igen vilket han trivs allra bäst med. Om banan blir fin så borde han göra ett bra lopp igen, sen får vi se hur långt det räcker. Han gynnas av täta starter nu. Spår 5 i volten är inte optimalt men bör inte vara några problem. Självklart finns det risk för vingel men han är ingen som brukar galoppera. Han öppnar hyggligt och borde kunna få en fin placering. Distansmässigt är han ganska allround men 2 640 meter är ingen fördel. Vanlig sulky som sist.

”Min bästa chans inom V75”
I V75-2 selar stallet ut tre hästar.
– 6 Clear Eyes (V75-2) kommer med toppform. Loppet senast var efter lite vila och borde ha fört henne framåt formmässigt. Känslan är att jag körde bort segern senast genom att släppa ut hästen i rygg för tidigt. Jag hade lite övertro på hennes speed och förlorade tyvärr loppet på det. Magnus A Djuse som kör på lördag har kört henne flera gånger tidigare och det har funkat bra. Jag tycker inte att vi har någon toppchans inom V75 men ska jag ranka mina så är detta min bästa chans. Clear Eyes är den enda av mina starthästar som jag plockade med i mitt tips på ”5 Tippar V75”. Vanlig vagn och barfota runt om som sist, säger Hanna Olofsson.
– 9 Georgeous L.A. (V75-2) var ute i en STL-final (Diamantstoet) senast under elitloppshelgen. Den gången strulade det till sig och jag tycker hon borde ha varit trea eller fyra. På lördag kör jag henne själv och jag tror mycket väl det kan räcka till seger om hon har en bra dag. Den här damen är otroligt humörsbetonad vilket kan ställa till det ibland. Har hon bara en bra dag så är hon ruggigt snabb och då kan det räcka långt. Samma balans och utrustning som senast.
– 14 La Norna (V75-2) hennes läge blev allt annat än bra, bakspår på tillägg är inte optimalt för henne. Det finns risk att hon hamnar långt ner i fältet och då gör hon sällan sina bästa lopp. Hon brukar vara som bäst när hon får tidig tätkänning. Vårt ess i rockärmen får bli Örjan Kihlström som hoppar upp i sulkyn denna gång. Är det någon som brukar kunna lösa omöjliga uppgifter så är det han. Det blir en vanlig sulky på lördag men fortsatt barfota runt om.

Vann för två år sedan
3 Julius Leejs
 (V75-5) vann ett ramlopp till V75 just den här dagen för två år sedan men har sedan dess inte hittat tillbaka till vinnarcirkeln. Senast slutade hästen tvåa i ett montélopp.
– Han är hyfsat snabb ut och borde kunna få en vettig position. Han saknar toppformen så vinna kan bli svårt. Vi passar på att anmäla när det är fina pengar på hemmaplan. Barfota bak denna gång och amerikansk sulky som senast, säger Hanna Olofsson.

Föregående artikelSpännande återkomster på Gotland
Nästa artikelInför V75: ”Hästen känns ruggigt fin”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.