Inför V75: Fem från formstallet!

197

formstallet

Daniel Redén har inlett året storartat. I lördagen V75-finaler kan framgångarna fortsätta. Bland fem finalister tror han mest på Quangaroo Zet i bronsdivisionen. – Vi får hoppas att han får en bra position. Då blir han nog svår, säger Solvallatränaren.

Med nästan 1,3 miljoner kronor inkört ligger Daniel Redén tvåa i Solvallas tränarliga. Endast Timo Nurmos hästar har sprungit in mer (2,6 miljoner) sedan årsskiftet. Men så har också finländaren 136 hästar i träning. Att jämföra med Daniel Redéns 46. Och tittar man på segerprocenten toppar Redén listan. Var fjärde gång han selar ut en häst blir det seger. Om trenden håller i sig i lördagens V75-finaler återstår att se. Fem av stallets hästar har i alla fall kvalat in och störst segerförhoppningar har Redén på Quangaroo Zet (V75-5). – Han har fått ett bra läge, tränar fint och känns bra, så jag hoppas att han ska göra ett bra lopp. Björn (Goop) sköter taktiken men jag tror att han laddar från början. Vi får hoppas att han får en bra position. Då blir han nog svår.

Har inte sett något botten
Den i Daniel Redéns finalkvintett som kanske har imponerat mest är annars Västerbo Highflyer. Hästen har gjort två starter i Redéns regi och vunnit båda från ledningen. Men den här gången blir det svårt att komma till den positionen. När spåren lottades drog han nämligen nitlotten i form av nummer tolv. – Han har gått bra och jag har väl inte riktigt sett någon botten i honom. Han tränar helt okej och vi får hoppas på lite tur och tempo för att han ska komma in i matchen. Det är inte lätt att vinna från spår tolv så vi ligger lite lågt. Även Traveling Man (V75-1) hade otur i spårlottningen. Med startnummer elva i silverdivisionen lär det krävas en del tur på vägen för att han ska kunna dyka upp där framme. Men att döma av hans senaste lopp, där han levererade en rapp slutstöt efter invändig resa, torde formen vara god. – Han tränar bra och han fick ett bra formhöjande lopp senast. Jag hoppas på en bra insats och att han kan ta lite pengar.

Två i guld
I gulddivisionen (V75-3) försvarar Shaq i Back och Leader of The Gang stallets färger. Den senare torde få svårt men Shaq is Back, som senast förlorade med en nos, har kapacitet att sluta långt framme om det löser sig med positionerna. Eventuellt kommer Redén plocka av honom skorna för att förhoppningsvis hitta en extra växel. – Jag har varit jättenöjd med hästen och han kommer allt mer. Det är väl ingen häst som vinner ihjäl sig men han är ofta långt fram. Vi får väl ladda till för att försöka komma ner i en bra position och smyga med.

Kanal 75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.