Dagens Dubbel Solvalla 16/2-2013

204

DDLORDAG

 

Attans! Att det ska vara så himla svårt att pricka in den där sabla Dagens Dubbel 😉 I Onsdags var det återigen ett rätt på DD och det gör ju ingen lycklig. Denna gången sprack det redan i DD-1 när Leonas Yaffa tog hem loppet efter att ha profiterat på lite körning framme i täten och ett bra tempo. Unison Sund gjorde återigen ett bra lopp men var utan chans att ta in de sista metrarna på Leonas Yaffa. Mitt tips Raising Rhonda chansade Örjan invändigt med och när han väl tog sig ut så avslutade hon piggt och såg ett tag ut att kunna utmana Leonas om vinsten men mitt på upploppet blev det galopp istället. DD-2 vanns av Milton Zet som jag tyckte var tidigast bakom Pomona Wibb och Milton imponerade när han tog hem loppet den tunga vägen. Pomona Wibb fick godkänt och jag tycker det var helt rätt av Tony Wallin att prova i spets. Men det var ju bara en liten tröst att Milton Zet vann för det hade ju redan spruckit :S Nya tag på lördag istället då det återigen är Solvalla som är värd för Dagens Dubbel. Tipsen finner ni nedan.

 

DD-1

Normalt sett så bommar inte 2 Calamara Donna spets här MEN det finns en väldigt startsnabb häst från spår 5, Miss Shape. Hon kommer troligtvis laddas från spets och ska, enligt uppgift från stallet, köras i spets om hon lyckas komma dit. Det är inte säkert det lyckas men Olle Goop lär inte ge upp spetsstriden på förhand och det kan bli en något utdragen spetsfight vilket kan sätta sig i benen sista biten för Calamara Donna. Hon kanske löser det ändå och hon får mitt tips i egenskap av att hon är den troliga ledaren. Hade jag varit någorlunda säker på att Örjan får styra och ställa där framme så hade jag rekommenderat spik men jag är inte helt hundra på det. Därför vill jag ha med ytterliggare två hästar, 8 Nobodybeatsthebeat och 9 Simb Ruby. Simb Ruby har ett perfekt smygläge och hon har en mycket ettrig spurt om det klaffar med ryggar och tempo.

Men den som jag tror är tidigast bakom Calamara Donna är Nobodybeatsthebeat som är i grym form. Jag blev imponerad senast när Flemming körde fram utvändigt om ledande Laurel America och krossade ledaren redan 700 kvar och sedan gjorde narr av resterande deltagare. Det var inga högre farter att tala om men sättet hon gör det på och intrycket var helgjutet och hon vann med 8 längder och gick i mål till synes obrukad. Nu är ju motståndet mycket skarpare men jag tycker inte alls Nobodybeatsthebeat är borta här. Snarare tvärtom. Jag blir faktiskt inte helt överraskad om hon skulle ta dödens igen och vinna ändå. Garanterat inga 8 längder ner till närmast sörjande men vinna kan hon definitivt.

Jag står över den tuffa finskan 3 Beatasine som det osar dödens för och från den positionen blir jag överraskad om hon vinner. Dessutom känns hon överstreckad.

Rank: 2,8,9,3,6

 

DD-2

Vem som tar hand om ledningen här är inte lätt att bena ut men jag chansar på att Jorma kör offensivt med 7 Global Mazerine och då får han nog överta spets. Och skulle ekipaget nå den positionen så kan de bli svårslagna men jag har en mycket roligare idé. 3 Önas Grym är verkligen, precis som namnet antyder, i grym form. Har gjort tre mycket bra lopp på slutet och senast fick han chansen sent och sköt till mycket piggt bakom vinnande Kipling Face (ett V75-lopp). Jag tror att Önas Grym och Jörgen Sjunnesson skaffar sig en bra position och där kan de bida sin tid för att (förhoppningsvis) komma loss på sista bortre och sedan mosa alla med en pigg avslutning.

Mitt andra drag är 1 Sing Of Mars som också är i toppslag. Jag tror montéloppen har gjort den sjuårige valacken mycket gott och från det fina läget ska han räknas tidigt. Minns att jag hörde Janne Hellstedt säga en gång att hästar som har gått bra i montélopp och sedan kommer tillbaka till sulkyn brukar nästan gå ännu bättre. Om det ligger någon fakta i det uttalandet är jag osäker på men Hellstedt är ju travtränare och det är inte jag 😉

2 Uno De Joflo har absolut styrkan att vinna detta men han är inte att lita på och det är nog ingen lättkörd häst. Outsider.

4 Baltic Sund är klart kapabel men formen är väl något dunkel. Har definitivt kapacitet att vinna men frågan är om han kan göra det direkt i sin comeback efter att ha varit borta från banan i 10 månader. Skrällduglig.

Kusarna på 40m tillägg väljer jag helt sonika att chansa bort då jag tror de får det tufft att hämta in dubbla tillägg. Risk för dumstrut efter loppet.

De som däremot är luriga och något svårbedömda är de med 20m tillägg. De är ju de som är mest betrodda men jag är inte övertygad om att de kommer kunna ta ner de som står på start. Visserligen är det bara fyra hästar på start men de har ju bättre lägen och det är inga duvungar som är blöta till slut. Global Mazerine tror jag är giftigast från 20 men 6 Nike Di Girifalco gjorde ett riktigt bra lopp senast på Valla och har formen på topp. Även om hon står tufft inne i loppet så har hon garanterat för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet då hon i stort sett bara sprungit lopp i Finland och där är ju prispengarna lite decimerade jämfört med Sverige. Tidigt bud men kanske inte motiverad favorit.

Jag står över Pine Rolls som visserligen har bra form och en kusk som säkert är tokhungrig på att vinna lopp efter att ha varit avstängd en längre tid. Men innerspåret kan ställa till det och jag håller tummarna för att det strular för ekipaget och att de inte hittar ut i tid. Återigen risk för dumstrut efteråt men jag tycker han är lite väl hårt betrodd.

Rank: 3,1,7,6,4,2,5,8

 

DD förslag

Jag vill ha med tre hästar i DD-1: 2 Calamara Donna, 8 Nobodybeatsthebeat och 9 Simb Ruby.

I DD-2 tar jag också tre hästar: 3 Önas Grym, 1 Sing Of Mars och 7 Global Mazerine. Men jag känner mig långt från säker då DD-2 är ett väldigt öppet och svårlöst lopp. Jag tror att det kommer bli ett skapligt odds även om favoriten vinner i DD-1.

DD-1: 2,8,9

DD-2: 1,3,7

9 kombinationer

 

Chans-DD

DD-1: 2,8

DD-2: 1,3,4

6 kombinationer

 

Min raka DD: 2-3

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.