Inför V75: Femåriga stjärnor på G

212

femariga

Formula One i racerfart mot Elitloppet?
Nej, inte om Stig H Johansson får bestämma.
– Det har fällt många topphästar, jag får försöka undvika det så länge det går, säger Solvallatränaren med ett leende.

Lördagens V75-fest i Umeå kryddas av ett härligt femåringslopp där några av landets mest spännande hästar möts. 200 000 kronor ligger i potten i V75-1 där Stig H Johanssons Formula One delar favoritskapet tillsammans med Orecchietti före Kadett C.D. och Haraldinho.
– Det är kvalificerat motstånd på några händer. Det är ett ojämnt lopp, med några som inte duger och sedan en tre-fyra riktigt bra hästar med, så det blir ett spännande lopp.
Och de här bra hästarna har inte fått så många lopp i sig heller. Så de står ungefär likadant. Vi får se vem som är bäst av dem, säger Stig H Johansson.

Ofokuserad i träningen
Formula One är en USA-import som blev en snackhäst direkt och han vann åtta av tio lopp som treåring. I fjol som fyraåring blev det sex segrar på elva starter. I pengar har det blivit nästan 2,4 miljoner kronor, ett imponerande facit särskilt med tanke på att hästen alltid rapporterats träna utan den rätta skärpan.
– Vi tycker i vinter att han varit bättre, mer fokuserad. Och att han tyckt att det varit roligare att träna än han gjorde som treåring och som fyraåring. Han var väl lite vinglig nu också när han startade för första gången, säger Stig H Johansson.

”Gått fram rätt rejält”
Formula One vann enkelt i årsdebuten för snart två veckor sedan och kusken Erik Adielsson var väldigt nöjd med hästen då.
– Jo, men det vet vi ju att det är en bra häst. Det gäng han mötte i Årjäng, skulle han, som det utvecklades sig, bara vinna mot också.  Men, ja… det är en fin häst, helt enkelt, säger Stig H Johansson.
Solvallatränaren låter nöjd med hästen efteråt.
– Jag tycker att han känns fin i jobben efter det loppet och tror att han gått fram rätt rejält, för han har inte några snabbare tider i sig i träningen tidigare.

Vill undvika Elitloppet
Formula One möter bland andra Stefan Hultman-tränade Orecchietti som det viskas en del om när det gäller Elitloppet.
Vad har du för framtidsplaner för Fomula One?
– Det är inte Elitloppet i vart fall. Jag tycker att han har inte har fått så mycket i sig än och Elitloppet det är ett tufft lopp alltså. Det har fällt många topphästar, så jag får försöka undvika det så länge det går.
Förutom Formula One startar Stig H Johansson även Elora Hanover (V75-7) i Umeå.
– Hon gör sitt för det mesta och tjänar pengar. Men vinner inte ofta, speciellt inte i de här sammanhangen. Hon har vunnit ett V75-lopp i och för sig, men det var också ett billigt lopp. Jag tror inte att hon har någon riktig vinstchans, kan ta en bra placering förhoppningsvis.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.