Inför V75: Flera chanser för Samuelsson

86

inför v75® flera chanser för samuelsson

Seger i mer än var fjärde start under året.
Ola Samuelsson har haft knallform på stallet i vinter.
På lördag plockar han ut fyra hästar på V75, inklusive omgångens största favorit Judge D.
Men när han får välja ut vem som tränat bäst inför loppet faller valet på en annan.

Segerprocenten sedan årsskiftet ligger på 26.
Nästan lika bra har det gått på V75 där Ola Samuelsson med sina tre segrar ligger tvåa i landet bakom Daniel Wäjersten.
På lördag finns chansen att gå upp i topp med fyra hästar på Halmstadtravet.
Först ut är fransyskan 5 Herione Darline (V75-1) som tagit två av segrarna på V75 och närmast kommer från finalseger i Diamantstoet 4 februari och nu debuterar i damernas högsta division.
– Det har kanske blivit lite långt mellan starterna, men samtidigt kan man inte vara med varje vecka. Man får välja sina strider och nu har vi siktat mot det här ett tag. Hon har tränat på hela tiden, det känns fortsatt fint så jag tror att hon kommer att leverera bra imorgon också.
Har du känt det här i henne, eller har hon varit överraskande bra även för dig?
– Jag har alltid känt att det varit en fin häst, men lite skadeproblem plus att hon kom till Sverige med mycket pengar på sig från lite starter. Hon hade lite problem att bära pengarna från början. Nu på senare tid har hon kunnat starta kontinuerligt och framförallt börjat sköta sig från start. Hon var mer än lovligt korkad bakom bilen ett tag. Men peppar, peppar så verkar det funka nu och då har resultaten kommit också.
Nästa häst ut är 5 El Vego Khalifa (V75-2) som var trea i klass II-finalen på Solvalla samma dag och närmast kommer från seger i enklare omgivning.
– Han fick däremot ett lopp efter finalerna. I och för sig ett ganska intetsägande lopp, men det var bra betalt för ett snabbjobb i alla fall. Däremot sa det väl inte så mycket om form och klass. Det känns bra i alla fall. Nu är han lite grön i klass I och inte så van vid voltstart, så det finns ju brassklappar. Jag tror att han går iväg, men det är risk för vingel efter som han inte är något lyse från början. Det känns som att det blir mycket jobb på vägen och det kan vara tufft nu när han har gått upp en klass.
Kul att Johnny Takter kör också…
– Stefan (Persson) hade lovat bort sig tidigt. Jag vill ju ha igång Johnny och han har ju visat lite form här nere på Jägersro nu på slutet så det känns bra.

”Smällfin i veckan”
Färsk på V75 är däremot 3 Judge D. (V75-5), men tre raka segrar i övertygande stil gör ändå att han blir omgångens största favorit med 66 procent av spelet i ryggen på fredagseftermiddagen.
– Det är klart att det är en fin häst, men samtidigt har det varit bussiga lopp åt honom. Det har varit ganska lätt att glänsa i de lopp som han varit ute i. Givetvis kommer han att bli lite synad den här gången. Men jag tror att jag har en klass II-häst som är klart duglig och från ett bra läge måste jag ju tro på honom.
– Han kan lägga iväg bra så det finns ingenting att klaga på. Han känns fin hästen så jag tror att han kommer att leverera så att det duger till att vara med i matchen. Över 60 procent är väl lite häftigt, men det är inte jag som är lirare.
– Det är klart att jag vill se att han blåser till dem. Vi har siktat mot det här loppet ett tag och nu när han fick ett bra läge måste jag tro att det ska duga.
Gör du några ändringar där?
– Eventuellt ett halvstängt norskt huvudlag. Han kan springa och flumma emellanåt i racen. Så att det blir lite skärpa i honom om det behövs, men inga stora grejer.
2 Bravo Sabotage (V75-7) är bara spelad till fem procent, borde det vara högre?
– Det är väl ganska lagom tycker jag. Han var fin senast när han vann, men han kliver precis in i silver nu. Han tar sig inte förbi nummer ett (1 Call Me Brodda) från början. Han kommer att köras på chans och då måste de bädda ganska bra till honom för att han ska blåsa till dem. Det är skönt att gå in i silver i bra form så får vi se vad han duger till. Skulle han vara trea-fyra så är jag nöjd.
Du vill se honom vid sargen?
– I och med att han inte kommer förbi ett från start är det väl ganska lämpligt att försöka få ner honom till plankan.
Om man bortser från motstånd och startspår utan bara tänker på hur de har tränat, vilken häst tror du levererar den bästa prestationen?
– Då blir det Heroine Darline, hon var smällfin i veckan, säger Ola Samuelsson

Föregående artikelV75 & DD Tips + Unik barfotatstatistik inför HALMSTAD
Nästa artikelGlimmas Dubbel till Halmstad 11 mars 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.