Inför V75: Förbättrad inför revanschmötet i Europaderbyt

62

Inför V75: Förbättrad inför revanschmötet i Europaderbyt

I derbyt fick han nöja sig med tredjeplatsen bakom en överlägsen Calgary Games.
På lördag möts hästarna igen i Europaderbyt och den här gången kommer San Moteur bjuda hårdare motstånd.
– Känslan är att han är riktigt i ordning, säger Håkan Arvidsson om sin ögonsten.

San Moteur (V75-6) har startat tolv gånger. Nio gånger har han vunnit. Förlusterna har kommit i Svenskt Travkriterium, Breeders’ Crown och Svenskt Travderby. På lördag har han en ny chans att ta hem en riktigt stor titel. Då går han ut i finalen av Europaderbyt, eller UET Grand Prix som loppet egentligen heter. Han ställs på nytt mot Timo Nurmos överlägsne derbyvinnare Calgary Games. Men den här gången är det en bättre San Moteur som kliver ut på banan.
– Han var nästan osannolikt bra ändå i derbyt, för förberedelserna var inte bra. Han hade varit förkyld och det ”småhäxade” lite granna, så han gick inte så många jobb innan försöket till derbyt, säger Håkan Arvidsson i podden V75® – lördag hela veckan.
Värmlänningen är både uppfödare och ägare till den högklassige fyraåringen och även involverad i hästens träning, som Arvidssons systerson Björn Goop ansvarar för.
– Efter derbyt har allt fallit på plats. Han har gått sina jobb och det har inte varit något krångel. Han ligger mycket bättre i puls och även i försöket nu till UET-loppet hade han otroligt låg puls när han kom in efter loppet, berättar Arvidsson och utvecklar:
– Efter derbyförsöket tror jag att han hade 110 i puls och i finalen 120, och nu hade han 88 efter försöket i UET-loppet. Så han var ju, och det sa Björn (Goop) också, nästan okörd i mål.

Perfekt utgångsläge
Man har också kunnat sätta på San Moteur lättare skor och i försöket till Europaderbyt visade han prov på sin startsnabbhet när han kördes till ledningen från spår sex bakom startbilen.
– Det blev lite osäkert efter galoppen i årsdebuten där han blev störd av Mister Hercules men nu vågade han (Björn Goop) klämma av honom. Ni har ju sett själva hur speedig han är och då ska det inte vara några problem att kunna öppna snabbt ifrån start. Sedan är inte Björn direkt långsam ut heller… Så det blev perfekt den här gången med ett bra läge.
San Moteur drog spår två bakom startbilen och värste antagonisten Calgary Games startar från spår fyra. Eftersom loppet körs på Åby där det finns open stretch, extra innerspår att använda på upploppet, är det emellertid inte självklart att köra i ledningen om man kommer dit.
– Jag har inte frågat Björn om taktiken och den lämnar jag till honom, men det finns två möjliga upplägg. Kör han i ledningen får naturligtvis Calgary Games det tufft om han ska gå på utsidan. Samtidigt är San Moteur otroligt snabb på 200 meter, det har vi sett tidigare, så det finns två olika scenarier och jag tror att båda är bra.
Två miljoner kronor väntar på vinnaren av UET Grand Prix och vilket ekipage som tar hem den segerchecken vet vi strax föra halv sju på lördag kväll. Det är inte heller det enda storloppet i V75®-omgången. EM för både tre- och femåringar står på programmet och övriga avdelningar utgörs av Svenskt Mästerskap, Sto-SM, Monté-SM och Ungdoms-SM.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.