Inför V75: Fördel ”Brad” efter spårlottningen

100

Inför V75®: Fördel ”Brad” efter spårlottningen

Paralympiatravet och Copenhagen Cup löser av varandra de kommande veckorna.
Handsome Brad vann båda storloppen för två säsonger sedan och efter spårlottningen är det fördel hästen från Axevalla igen i lördagens uttagning till Paralympiatravet.
– Han har visat sig vara väldigt rejäl från ledningen så det är klart att vi satsar på den, säger Ulf Stenströmer.

På lördag körs den tredje och näst sista deltävlingen i Paralympiatravet – loppet som tidigare gick under namnet Olympiatravet.
Loppet är toppnumret i V75® och avslutar omgången i Halmstad, där segrande häst är skyldig att starta i finalen på Åbytravet lördagen 8 maj med 1,5 miljoner kronor i förstapris.
2019 vann Handsome Brad Olympiatravet på Åby och två veckor efteråt även danska storloppet Copenhagen Cup.
I år är det bara en vecka mellan storloppen.
– Just i år ser loppet på Åby ut att bli värre med förstklassigt motstånd som Ecurie D. och Delia du Pommereu med flera. Så egentligen är man ju småsugen på Copenhagen Cup. Men det går inte att vara med i båda och vinner vi på lördag ser vi det som en stor ära att vara med på Åby naturligtvis, säger Ulf Stenströmer.
Stenströmers stjärna fick en känning i ett gaffelband inför Sundsvall Open Trot förra året och ställdes av för en längre träningsperiod. Åttaåringen svarade för en mycket stark comeback i mitten av mars och spelades till stor favorit i V75-finalerna på Solvalla.
Från ett andraspår var täten så gott som bokad på förhand för Axevallahästen.
– Men han kunde inte alls vara med där och var chanslös både mot invändige Highspeed Call och att svara Disco Volante utifrån, säger Stenströmer som har en teori om orsaken till att hästen uppträdde som han gjorde bakom bilen på Solvalla.

”Nedsatt i finalerna”
Handsome Brad var troligtvis inte riktigt kurant i loppet. Vid en veterinärundersökning någon dag efteråt visade det sig att hästen hade slem i halsen.
– Inga misstankar fanns om att det skulle vara något med halsen men vi kollade ändå för säkerhets skull. Då visade det sig att han hade slem i halsen. Inte några mängder men det trolig är att han var ganska så nedsatt i finalerna ändå, säger han.
Handsome Brad var plötsligt lite långsam den första biten. Avslutningen sista varvet då det blev att dra tåget först i tredjespår visade än en gång den höga klassen hästen besitter.
– Att han blev stum sista 75 meterna säger jag ingenting om. Tänk att göra ett sånt lopp och inte vara hundra. Alla som sett hästen vet att han är extremt startsnabb. Bland annat spetsade han ju i Copenhagen Cup från spår ett trots att många säger att det är väldigt svårt att ta ledningen just från innerspåret i Köpenhamn. Så man funderar…den här typen av hästar är smarta och intelligenta och kanske kände han att allt inte stod riktigt till på Solvalla, spekulerar Stenströmer.

Spetsrusning att vänta
Vid segern i Copenhagen Cup höll åttaåringem enkelt Cyber Lane utanför sig. Johan Untersteiners stjärna hade spår fyra den gången.
I lördagens lopp i Halmstad inleder Cyber Lane från ett sjundespår bakom bilen. Efter Cyber Lanes starka årsdebut lär Untersteiner prova rejält när bilen lämnar.
Carl Johan Jepson är säkert lika angelägen om att ta ledningen med Handsome Brad.
– Om min häst är lika bra som vanligt igen får vi se på lördag. Han är kvitt alla bekymmer sedan länge och jobbar bra. I dag på morgonen (måndag) fick han ett litet tuffare jobb i sanden och kändes riktigt som han ska. Han hade bra puls efteråt och det var inga konstigheter alls.
Handsome Brad är en av tre hästar som höjer sig över mängden i lördagens lopp menar Ulf Stenströmer.
– Om jag inte är helt ute och cyklar så är det tre hästar som stack ut lite på förhand. Min häst samt Aetos Kronos och Cyber Lane. Eller…det kanske är förmätet av mig att nämna honom i en trio? Men jag är faktsiskt väldigt nöjd med vad min gjort i år och tror kommer göra framöver. 2021 tror jag kommer att bli väldigt, väldigt bra, säger han.

”Hoppas och tror…”
I den tryckta startlistan är det fördel hästen från Axevalla. Jerry Riordan från hemmagardet fick spår 12 med sin topphäst Aetos Kronos och ett nionde med Zarenne Fas.
Johan Untersteiner brottas med bricka sju bakom bilen tillsammans med Cyber Lane.
– Cyber Lane är också väldigt startsnabb men vi hoppas och tror att vi ska kunna hålla ut Untersteiners häst. Utrustningsmässigt blir det som vanligt barfota runt om, jänkarvagn och ett open eye-huvudlag, säger Ulf Stenströmer.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: ”Kan inte säga att jag har tränat en större talang”
Nästa artikelV75 HALMSTAD med TIPSAREN/SPELGUIDEN

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.