Inför V75: Förstående fru bakom framgångarna

539

image-4

Han är så här långt i år den store dominanten bland tränarna på Umåker.
På lördag kan framgångarna fortsätta.
Då selar Mats Bucht ut fem hästar i V75 på hemmaplan.
– Förklaringen till framgångarna är duktig personal och en förstående fru, säger han.
Med en segerprocent på 21 och nästan en miljon kronor inkört har Mats Bucht inlett året starkt. Fortsätter hästarna att leverera i samma takt kommer stallrekordet på nästan 2,1 miljoner kronor inkört från 2011 att ha rykt all världens väg vid årets slut.
– Året har börjat riktigt bra. Hästarna har gått bra sedan november och vunnit mycket lopp. Vi får hoppas att det håller i sig, säger Mats Bucht.
Vilka mål har du satt upp för 2013?
– Nog har man mål alltid men de håller jag för mig själv. Det är nog lugnast så.

Siktar på Breeders’ Crown
Att vara med och tampas i V75 är emellertid alla travtränares mål och det tänker Mats Bucht göra när V75-spelet på lördag gästar hans hemmabana Umåker. Fem av de 27 hästar han har i träning ska då ut i hetluften.
– Man försöker ju matcha in hästarna till V75 på hemmaplan. Det är alltid roligt att ha med många hästar då och när man råkar vinna något lopp är det såklart extra roligt, säger Bucht som på förhand lyfter fram Magic Broline (V75-5) som kvintettens hetaste segerbud.
Det fyraåriga stoet har vunnit sex av tio lopp och med 200 000 kronor insprunget står hon på kronan rätt inne i klass II.
– Ja, matchningen är rätt perfekt på tvåhundringen, säger Bucht och fortsätter:
– Dessutom fick hon ett fint läge och hon var riktigt bra senast när hon vann från utvändigt ledaren. Hon är fortfarande grön i de här sammanhangen och det är svårt att veta hur hon duger, men hon har ju visat sig duga bra i de lopp hon gått ut i hittills.
Hur höga tankar har du om henne?
– Hon har inte gjort så många starter men visst har jag förhoppningar att hon ska bli något extra. Det stora målet för säsongen är Breeders’ Crown.
Distansen i lördagens lopp är 1 640 meter och från spår tre bakom startbilen ligger vägen mot ledningen öppen.
– Hon är så snabb att jag tror att hon kan ta ledningen, men taktiken är upp till Ulf Ohlsson. Han känner hästen väl och vet vad hon kan. Eventuellt plockar vi av henne bakskorna den här gången.

”Form som räcker”
Magic Broline kommer säkerligen vara påpassad av spelarna. Men vinner någon av hennes stallkamrater kommer  V75-utdelningen att sticka i höjden. Så här kommenterar Mats Bucht sina övriga V75-hästar:
Staro’s Fortune (V75-2) har ett för honom skapligt läge. Det kan lösa sig bra därifrån. Men han är lite uppanmäld så Johnny Takter får väl smyga med så får vi se… Jag är nöjd om han tjänar en fin slant. Senast tävlade hästen utan skor men vi upplevde att han blev lite öm i fötterna så nu blir det nog skor. Men det tycker jag inte har någon betydelse.
Västerbo World (V75-3) har gått bra på slutet och håller fin form men det blir inte lätt mot det här motståndet som är bland det bästa han har mött. Jag är nöjd om han tjänar pengar.
Northern Spy (V76-6) vann i fredags och jag tycker att han gör det bra hela tiden. Han har form som räcker men nu fick vi tyvärr spår tolv. Han får följa med i ryggar och köra till slut så får vi se hur långt det räcker. Han kommer säkert att göra ett bra lopp.
Livi Destiny (V75-7) har vunnit mycket lopp men inte lyckats inom V75 än så länge. Nu har han ett bra läge och det bästa för honom vore att komma ner i ett vettigt läge och att loppet körs i jämnt hårt tempo. Eventuellt rycker vi bakskorna den här gången men allt sådant bestämmer jag först på lördag.

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.