Inför V86: Segerdags för skrällexperten?

215

image-5

För varje förlust kommer segern närmare.
Följer man den devisen är Olle Alsén ett namn att passa på onsdag.
– Jag brukar ju snitta en seger i månaden så man tycker att det borde lossna nu, säger skrällkusken som plockar ut tre hästar på V86-spelet.
För Olle Alsén har 2013 startat trögt.
65 starter för stallet har ännu inte gett någon seger, däremot 15 placeringar som tvåa eller trea.
Hand-i-hand går självklart Alséns resultat i sulkyn där det snart är fem månader sedan senaste segerdefileringen.
En sällsynt lång period en kusk som vann 79 lopp under 2007-2012, alltså drygt 13 per säsong.
– Det har väl varit en kombination av oflyt och att hästarna inte haft den rätta formen. Av de åtta andraplatserna har åtminstone tre varit på målfoto. Visst känns det lite jobbigt, men jag måste tro att det ska vända snart. Kanske redan på onsdag, säger Alsén som gästar Solvalla med tre V86-hästar.
Men en kusk som kört 65 lopp i rad utan att vinna ska man naturligtvis akta sig för att spela.
Eller?
Det kan nog vara sant i många fall, men knappast när det gäller Olle Alsén som visat sig ha en sällsynt förmåga att vinna till höga odds.
Faktum är att varannan vinnare Alsén styrt över mål de tre senaste säsongerna har betalat över tio gånger pengarna, flera betydligt mer.
2008 slog han oddsrekord på dåvarande onsdagsspelet V64 genom att lotsa in Bimbo Launcher till mastiga 150 gånger pengarna.
De flesta kuskar får aldrig uppleva hur det känns att sätta dit en 100-oddsare, men i somras var det dags igen när 1 Kassandra Tilly smällde till på Bollnästravet till vinnaroddset 102,42.
– Jag är ju inte lastgammal så någon mer ska jag nog hinna med, säger 37-åringen som givetvis minns loppet väl:
– Det var fantastiskt väder den dagen, det bästa på hela året med strålande sol och riktigt lättsprunget. Dessutom blev allt perfekt i loppet, vi hamnade i rygg på ledaren och hästen kändes jättefin. Eftersom hon inte brukar ta i för kung och fosterland så var min enda tanke ”sitt kvar, sitt kvar”, men 200 kvar kunde jag inte hålla mig. Sedan blev jag glatt överraskad när hon sprang förbi.

”Skulle verkligen kunna skrälla”
Just Kassandra Tilly är med den här onsdagen också och en titt i startlistan till V86-4 säger att oddset mycket väl kan ligga runt 100 gånger pengarna igen. Dessutom är läget detsamma som vid segern, innerspår.
– Det är perfekt. Härifrån kan jag lägga upp loppet som jag vill eftersom hon är kvick från början, det vill säga hitta en bra rygg att släppa till. Hon visade lite stigande form senast och är bäst den varma årstiden så vi hoppas på passande väder. Däremot kan jag inte säga att jag har någon feeling för att hon ska kunna skrälla igen, men det hade jag å andra sidan inte förra gången heller, säger Alsén som vill varna desto mer för sina övriga två hästar.
I synnerhet 3 M.R.Hungry Eyes (V86-2) som var positiv tvåa i sin senaste start på Solvalla.
– Han har faktiskt varit positiv i varje start i år även om det inte syns i resultatraden. Hästen har en ägare som tycker att han ska få snälla lopp, det vill säga jag själv, och det kommer vi att fortsätta med. Men han är under utveckling och känns väldigt uppåt för dagen, senast i jobb i dag (måndag). Han lär väl stå i 30 gånger pengarna och skulle verkligen kunna skrälla till om det klaffar på vägen. I grunden är det en riktig talang.
Sist ut i trion är 2 Astro Boko (V86-6) – hästen som gav Alsén senaste segern i december.
– Han hade en hysterisk formtopp då och vann tre lopp på kort tid. Sedan blev han lite sämre, men förra starten var ett fint formbesked och Örjan Kihlström var nöjd med hästen. Han är extremt startsnabb så jag borde kunna ta spets. Sedan vill jag hitta en lämplig rygg att släppa till här också. Eftersom hästen är väldigt skör går han nästan inga jobb mellan loppen, men jag hoppas att han ska vara minst lika bra som senast. Däremot tror jag inte att han, eller någon annan i fältet heller, kan slå 11 Pine Cool. Ska vi vinna så krävs det att den kommer bort på något sätt, tipsar Olle Alsén – experten på högoddsare.

Robin Johansson

Föregående artikelInför V75: Förstående fru bakom framgångarna
Nästa artikelNu Laddar vi Bössan:)))

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.