Inför V75: Fotbollsspelaren pangar vidare

226

fotspelaren

Nej, en straffspark är det inte tal om i V75-6 på lördag.  Men Hans Bergh, med ett förflutet i allsvenskan i fotboll, har i alla fall lagt upp ”bollen” lite på förhand med startsnabbe Rob Love. Mycket avgörs i starten i sprinterloppet. – Jag kommer att ladda ordentligt och kommer vi till ledningen ska det bli intressant att se vad som händer.

En jackpot frestar spelarna i V75 på Hagmyren under lördagen där ensam vinnare kan bli 35 miljoner rikare. Rob Love är en typisk outsider att se upp med om man streckar på lite i V75:ans sjätte avdelning. Nioåringen kom till amatörtränaren Hans Bergh i Sundsvall våren 2010 och har utvecklats i den nya regin där han tagit fem av sina totalt sex segrar i karriären. I den näst senaste starten blev det en andraplats i V75 i Skellefteå bakom överlägsne Eros Tooma. Senast, i finalerna på Solvalla, galopperade Rob Love. – Han är bra igång tycker jag och formen bör vara intakt som den varit på slutet. Han var fin i värmningen innan loppet på Solvalla men kände troligen av en hovböld när det började gå i lite snabbare farter. Allt verkar bra med honom igen. Men på lördag blir det skor på nu när han haft de här problemen, säger Hans Bergh som triumferat i V75 en gång och då som tränare. 2007 vann Ulf Eriksson V75 på Umåker med Hasses Just A Joke.

”Tävlingen i blodet” 42-åringen är utbildad plåtslagare och menar att han jobbar med det yrket ”lite vid sidan av”. Han och sambon Lena Fritz har var sin amatörlicens och tillsammans driver paret ett tävlingsstall i Sundsvall. – Sju hästar tar mycket tid. Men man har tävlingen i blodet och det stämmer nog ganska bra det där som sägs att travet och hästarna blir en fortsättning på tävlandet om man sysslat med annan idrott innan.

Andra bollar i luften Han har ett förflutet som landslagsman i fotboll och karriären innehöll bland annat spel i klubbar som Hammarby, Degerfors, Helsingborg och AIK. Moderklubben var IFK Sundsvall och hans Bergh har även hunnit med spel i GIF Sundsvall och IFK Timrå hemmavid. – Men nu är det slut med fotbollen sedan ett par år. Nu är det bara travet, säger han. Som bror till travtränaren Robert Bergh har han fått sitta upp bakom några riktigt fina hästar under åren. Första segern kom dock med en häst tränad av Linda Hedin, då proffs på Bergsåker. Lollys Star L. hette segervapnet i ett amatörlopp på hemmabanan 2005.

Seger i kuskdebuten En stor dag. Hans Bergh körde sitt livs första tävlingslopp och slog till med seger direkt inför nästan hela GIF Sundsvall som hade åkt ut efter en träning för att se klubbmedlemmen debutera som kusk. – Jag brukar vinna fyra till sju lopp per år. Sammanlagt har det väl blivit lite över 30 kusksegrar hittills. Jag brukar inte låta andra köra så mycket utan kör hellre in kronorna till mig själv istället för att hålla på och leja styrningar. Är det större lopp eller voltstart på V75 får gärna något proffs köra. Men som nu på lördag…det är ju tävlingsbiten som är det roliga! Vad säger du om förutsättningarna med startsnabbe Rob Love i V75-6? – Att han får gå med skor nu tror jag bara gör ytterst marginell skillnad i alla fall. Han är inte beroende av speciella lopp och personligen tycker jag att han är lite bättre bakifrån faktiskt. Men distansen är ett plus, läget ett plus och spets är mycket värt på Hagmyren. Jag kommer att ladda ordentligt och kommer vi till ledningen ska det bli intressant att se vad som händer.

Mikael Wikner

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet