Inför V75: Från värmen till hetluften

213

varmelennart

Efter två veckors solsemester är Per Lennartsson tillbaka i hetluften.
I helgens V75-omgång i Halmstad spelar han en huvudroll.
Tillsammans med hårdingen Nahar bär han favoritskapet i gulddivisonen.
– Jag körde ett jobb med honom när jag kom hem i måndags och han kändes jättefin, säger den pepparkaksbrune Solvallatränaren.

I två veckor har Per Lennartsson och hans sambo Linda Nyman vräkt sig på Mauritius stränder. En välförtjänt semester för en tränare som utöver att driva ett stall med 122 hästar kör 1 000 lopp om året.
– Vi har haft det bra, vilat, solat och badat, precis som det ska vara. Man behöver de här veckorna för att ladda alla batterier och det har vi gjort nu, säger Per när vi träffar honom i snöyran på Solvallas stallbacke.
Tillbaka i Sverige kastade han sig upp i sulkyn mer eller mindre direkt och någon ringrost har inte skymtats, alla lata dagar på stranden till trots. Tolv lopp har det blivit under veckan och av dessa har han vunnit tre.

Tufft göra allt jobb själv
I helgen kan framgångarna fortsätta. Då är det hetluften i V75 som väntar och i högsta klassen selar Lennartsson ut Nahar (V75-3). Hästen slutade senast tvåa i V75-Mästarna och hade då toppdjur som Quarcio du Chene och Noras Bean bakom sig.
– Jag tycker att han gjorde ett kanonfint lopp. Men han var väldigt seg första varvet och jag fick liksom inte upp honom på bettet, så något stämde inte riktigt där. Men sedan när Björn Goops häst, Quarcio, kom på utsidan om honom då kämpade han på fint sista varvet.
Hur är läget med honom efter det?
– Han har varit fin i träningen. Jag körde ett jobb med honom när jag kom hem i måndags och han kändes jättefin, så jag hoppas att formen ska vara bra.
Vad tror du om hans möjligheter på lördag?
– Han har ju inte riktigt räckt till i gulddivisionen än så länge. Lite av dilemmat är att han inte är så snabb från början och därmed får han väldigt tuffa lopp. Risken är att han får göra det tunga jobbet igen och det är väldigt svårt att vinna när man får gå på utsidan. Så vi får se, något guldlopp lär han vinna men om det blir nu, det är svårt att säga.
Han ser ut att bli klar favorit. Tycker du att han ska vara det?
– Det kan inte jag bedöma. Det är inte det värsta guldlopp som har körts på något sätt men det är ändå riktigt bra hästar och ska man göra jobbet själv, som han säkert får göra, då är det tufft.

Uselt utgångsläge igen

Nahar får sällskap till Halmstad av stallkompisen Famous Fayline (V75-1). Han gör fina insatser varje gång men har en väldig otur med startspåren. I de sex starter han har gjort för Lennartsson har han haft bakspår i fyra. Dessutom har han haft spår sju en gång. Inte heller när startspåren lottades till lördagens lopp stod fru fortuna honom bi.
– Han har samlat ihop till ett bra startspår men den här gången, med spår tolv över 1 640 meter, känns det tufft att begära att han ska vinna. Annars finns det ingenting att anmärka på. Hästen har tränat fint inför det här loppet också så vi har en viss tro på att han ska tjäna en slant. Men, som sagt, att vinna därifrån blir svårt.
Trots nyladdade batterier och dokumenterad form på såväl hästar som körhänder ligger alltså Lennartsson en smula lågt inför lördagens V75-tävlingar. Det skulle emellertid inte förvåna någon om hans solbrända ansikte dyker upp i vinnarcirkeln.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.