Inför V75 (fredag): Skrällvarningen – ”Är en rolig outsider”

104

Nu kan det bli tufft för Norsk Travsport

Momarken är värd för fredagens V75-tävlingar.
En av få svenskar som reser över den norska gränsen för att tävla är Kristian Lindberg.
Han har två formstarka hästar med sig i transporten och varnar för båda.
– De har lite vinstchans om det klaffar. Det är tillåtet med barfota i Norge och en av mina är extra gynnad, säger Lindberg.

Winter Burst rullar vidare och V75-kavalkaden mellan jul och nyår landar på fredagskvällen i norska Momarken. En bana som är känd för sina snäva kurvor och de norska hästarna dominerar i startlistorna. Värt att notera är att det är tillåtet att köra barfota runt om i Norge för de som så önskar.
En av få svenska tränare som tar chansen att vara med i de penningstinna loppen är Kristian Lindberg. Årjängstränaren har bara sju mil till Momarken och reser dit med två hästar i transporten. Båda hästarna är formstarka och startar med segerchans. I den andra V75-avdelningen ståtar Conrads Wilhelm med två raka segrar när han går ut från spår sju bakom startbilen över medeldistans.
– Conrads Wilhelm (V75-2) har riktigt bra form nu och var rejäl vid segern senast. Han fick gå först i tredjespår och avgjorde ganska säkert. När han vann på Momarken näst senast fick han gå utvändigt om ledaren på slutvarvet. Han lyckades vinna även om det var ett billigt gäng, säger Kristian Lindberg.
– Hästen har kommit i sin vinterform nu och brukar vara bra den här årstiden. Han är inte så snabb ut så vi får försöka hitta ner någonstans från ett tråkigt läge. Han är gynnad av att alla måste gå med skor i Sverige eftersom han själv alltid tävlar med skor. Men i Norge gäller ju inte det utan där är det tillåtet att köra barfota året runt.
– Det är klart att han kan vinna loppet om han kommer till, men realistiskt är väl att tro på en platschans. Vi gör inga ändringar.

”Barfota runt om nu – blir klart vassare”

Du har även med Fruska Am i den sjätte avdelningen som var tvåa på en 1.13-tid näst senast och senast var hon fyra. Vad säger du om hennes möjligheter från spår tio?
– Fruska Am (V75-6)
 gick bra som tvåa på Axevalla och sköt till bra då efter en sen lucka. Senast hamnade hon långt bak i kön och blev dragen bakåt på sista långsidan. Men hästen avslutade bra och gick med järnskor då. Nu kommer hon att tävla barfota runt om och hon är klart vassare på barfotabalans. Jag kan inte motståndet men har hon lite flyt med loppet kan hon var en rolig outsider, säger Kristian Lindberg.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.