Inför V75: Fyra bud från Liljendahl

282

Fyra hästar inkvalade till V75-finalerna på hemmaplan.
Reijo Liljendahl har en spännande lördag att se fram emot.
– Det är väl Linslusen och Monster Drive som är bästa chanserna, men formmässigt tycker jag att Stormysky känns fin, säger Solvallas nye tränarprofil.

4bud
Fem V75-segrar har Reijo Liljendahl hunnit greja under ett drygt halvår som professionell travtränare.
Det var på vippen att den sjätte kom i lördags när Canaka B.F. kopplade grepp i den avslutande stoeliten, men snöpligt blev avslagen i de allra sista stegen.
Kanske vänder marginalerna när V75 kommer till Solvalla där Liljendahl noterat 15 av sina totalt 26 triumfer.
Tongångarna låteri alla fall optimistiska från tränaren som numera ansvarar för 65 hästar och står i begrepp att inviga ett nybyggt stall på Julmyra Horse Center väster om Uppsala.
En fråga är om 9 Stormysky (V75-1) kan upprepa bedriften från den senaste silverdivisionsfinalen på Solvalla i slutet av september då han skrällvann till 22 gånger pengarna.
Enligt Liljendahl är i alla fall inte formen sämre nu.
– Hästen var fin senast och formen är bra. Det är ungefär liknande läge som den här gången och det gäller att ha tur med ryggar. Skulle det lösa sig tycker jag att han ska kunna vara långt framme. Han tränar riktigt bra.
Nästa häst ut är 10 Linslusen A.U. i V75-2. Ett fyraårigt nyförvärv som svarade för en mersmakande debut i sin nya regi då han kvalade in till Breeders’ Crown-finalen, men där vägde lätt mot betydligt mer meriterade kullkamrater.
Lördagens konkurrenter ser mindre skrämmande ut.
– Hästen blev trött till slut senast, han fick en tuff öppning och orkade inte helt enkelt. Presterar han de tiderna som han har gjort i de två föregående starterna så tror jag nog att han är ganska långt framme. Han har tränat bra efter Breeders’-loppet och jag tycker att han ska ha chans.

”Har lite feeling för honom”

6 Monster Drive (V75-3) gör sin åttonde raka start i gulddivisonen där han radat upp fina placeringar, men inte vunnit sedan i början av juli.
– Han hade allt sparat senast och hästen har varit fin efteråt. Han har bra form, det har han haft en längre tid. Om han har tur med positionerna och slinker ner någonstans, eftersom läget är lite väl långt ut på vingen, så dyker han upp där framme. Det var en tuffare final förra gången då han var tvåa och han gör alltid bra lopp. Hästen trivs bra med Björn (Goop), så jag har lite feeling för honom.
Sista hästen ut är 12 Open Mind Bi (V75-6) som fixat stallets två senaste V75-segrar, men dragit en nit i spårlottningen denna gång.
– Hästen gjorde det bra senast med tanke på förutsättningarna som var före loppet. Han har naturligtvis ett väldigt besvärligt utgångsläge, men han tränar bra, kommer att gå barfota fram nu igen och jag tror att han är bättre med det. Det är omöjligt att sia om chanserna, från spår tolv i en final ska man ha överpace och jätteröta om man ska vinna, avrundar Reijo Liljendahl.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet