Inför V75: Gocciadoro sitter på leken

228

inför v75® gocciadoro sitter på leken

Fyra hästar till start.
Samtliga med god segerchans.
Ständigt hete Alessandro Gocciadoro sitter på leken i söndagens V75® på Kalmartravet.

Som traditionen kräver under midsommarhelgen är det Kalmar och söndag som gäller för V75®. Starttiden är den vanliga, 16.20, så det finns gott om tid för återhämtning efter grodhopp, sill-frosseri och kanske en nubbe för mycket – och för att grotta ner sig i startlistorna. När den senare sysslan görs kommer Alessandro Gocciadoro sticka ut. ”Gul tränare” gästar Småland med fyra hästar som samtliga startar med bra segerchans. Däribland dagens största favorit Dragons Bar (V75-1), som senast gjorde en mycket fin insats som målfotoslagen i klass I-finalen under elitloppshelgen.
– Dragons Bar är en väldigt bra häst som har gjort två starka insatser sedan han kom till Norden. Han öppnade klart förbättrat senast och på den startsnabbhet han visade den dagen passar kort distans väldigt bra. Jag siktar mot ledningen eller dödens; det spelar ingen roll vart vi hamnar för han klarar av det oavsett. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn igen, säger Alessandro Gocciadoro till sulkysport.se.

Härdad mot de bästa
Två avdelningar senare är det dags för stoeliten och där står stall Gocciadoros hopp till Blackflash Bar (V75-3), en sexårig dam med 8,6 miljoner kronor på vinstkontot som härdats mot europaeliten och nu gör debut för Alessandro Gocciadoro.
– Blackflash Bar (V75-3) har varit hos mig i två månader och tränar väldigt starkt. Det känns som hon vuxit fysiskt, men jag säger inte att hon är hundraprocentig ännu utan det förväntar jag mig först inom ett par månader. Hon har inte gått banjobb inför det här, men det är bara för att jag inte tror att hon har ett behov av det, säger Alessandro Gocciadoro.
Blackflash Bar är andrahandsfavorit i loppet bakom Iceland Falls, men att döma av tonläget hos hennes tränare har hon god chans att bunta ihop samtliga motståndare.
– Med tanke på vilken bra häst det här är, att hon under sin karriär besegrat klart bättre hästar än det här, så känner jag mig trygg i att hon kommer hävda sig väl direkt för hon är på intet vis i dålig form. Det blir barfota runt om samt jänkarvagn och så bestämmer jag huvudlag efter värmningen.

Spurtkanon i guld
Gulddivisionen utgörs av Kalmarsundspokalen över 1 640 meter. Där selar Alessandro Gocciadoro ut Bengurion Jet (V75-6), som närmast kommer från imponerande spurtseger i Sweden Cup. Att han den här gången drog bakspår får inte tränaren att ge slaget förlorat.
– Han har tränat bra efter Sweden Cup. Jag ville ge honom en månads ledigt med återhämtning och inte stressa på. Spår tio är inte det bästa startspåret, men han har visat att han kan anfalla bakifrån och vara med i striden om bara tempot varit tillräckligt högt första halvan. Jag tror min häst är i bra form och att han kommer tävla på en hög nivå även om det är S:t Michel Race om tre veckor som är det allra viktigaste loppet för honom. Det blir inga ändringar.

Lika bra som i prinsens lopp
Sist men inte minst i Alessandro Gocciadorors söndagskvartett är Jimmy Ferro B.R. (V75-7). Han visade prov på sin enorma kapacitet när han näst senast krossade motståndet i Prins Carl Philips Jubileumspokal på topptid, men gången efter tröttnade han i Paralympiatravets final och fick nöja sig med sjätteplatsen.
– Det var inte samma häst på Åby som det var på Färjestad, men det var faktiskt samma sak med Clarissa som tävlade samma dagar. Hästen åkte hem efter Färjestad och sedan tillbaka när det var dags för start på Åby, så med facit i hand tror jag hästarna fick för lite träningsjobb i sig. Nu är han väl förberedd igen inför det här loppet så jag förväntar mig en prestation i nivå med hur han gick på Färjestad. Det blir inga ändringar utan barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.