Inför V86: Åke håller Power Doc högt

105

inför v86® åke håller power doc högt

Åke Lindblom har stora förhoppningar på Power Doc.
Årets stora mål är Jubileumspokalen och vid Solvallas V86® på onsdag sätts den tuffe femåringen på prov.
– Det känns väl som att han är på väg att växa in i eliten, säger tränaren.

STL:s Sommartrav hamnar den här onsdagen i självaste huvudstaden.
Det är sport av hög klass som ska avhandlas på Solvalla. Kvällens högst doterade lopp är den femte upplagan av Prix Readly Express som körs för fyraåringarna, men tävlingsprogrammet innehåller en rad andra godbitar. En av dem är Icelands lopp – första Jubileumstestet. Ett race som kanske ger en liten föraning om sommaren stora höjdpunkt för de femåriga travarna, Jubileumspokalen, som körs 16 augusti.
Åke Lindblom har en intressant deltagare i form av 7 Power Doc (V86-1). Sonen efter Muscle Massive visade framhovarna redan i fjol då han bland annat var finalist i derbyt och har i årets starter härdats ytterligare i tuffare sällskap. Senast, i Eskilstuna, var Power Doc ute i ett stayerlopp mot något mer beskedligt motstånd och svarade då med en fullständigt överlägsen seger.
– Han var jättefin senast, sedan var det ett för honom ganska billigt motstånd kanske, men som sagt han var bra. Det kändes väl mest som att han bara joggade med, så körde jag sista 600, 700 meterna och hästen bara stack i väg. Det kändes väldigt bra, säger Åke Lindblom som tillägger:
– Han har mest gått lite lugna jobb efter det och det känns helt okej, det är inget fel på formen i alla fall och vi kommer inte att göra några balansändringar, utan han tävlar som vanligt.
Hur mycket tycker du att hästen utvecklats från fyraåringssäsongen till i år?
– Han har övervintrat väldigt bra och fått mycket tryckträning i pullert-vagn bland annat, det känns väl som att han är på väg att växa in i eliten helt enkelt. Jag tycker det är en otroligt fin individ, han är lätt att ha att göra med och krånglar aldrig. Vi har stora förhoppningar på honom framöver.
Jubileumspokalen finns i tankarna då, får man anta?
– Det är klart att om vi kommer med där vore det fantastiskt, Jubileumspokalen är vårt stora mål för Power Doc i år.
Hur ser du på onsdagens uppgift?
– Vi får se vad som händer. Nu fick vi ett rätt dåligt spår och han möter rätt bra hästar, men ja ja…han är verkligen i fin form och det är alltid det som är viktigast.
Hästen har enbart tävlat över längre distanser i årets starter, är det bara tillfälligheter?
– Det är nog mest tillfälligheter, ja. Jag tror nog han går lika bra över 2140 meter, så det är nog mest läget här som är lite emot oss.

Appasso har tagit stora kliv i utvecklingen
Örebrotränaren har en häst till med sig till V86® på Solvalla.
Det handlar om sexårige 8 Appasso (V86-6) som vid sin senaste start äntligen fick spräcka årets segernolla. Och det under dessutom under elitloppssöndagen. Appasso, körd av kusinsonen Carl Philip Lindblom, kunde profitera på det höga utgångstempot och spurta hem segern i lärlingseliten på friska segertiden 1.11,1 över 1640 meter med autostart.
– Han har också tagit stora kliv framåt tycker jag och känns väldigt, väldigt fin för dagen. Han jobbade i lag med ”Power” i torsdags och kändes kanonfin. Formen där är också på topp för dagen och vi ändrar inget, informerar Åke.
Appasso var spelad till glada 32 gånger som vinnare senast, men du var inte lika överraskad som spelarna?
– Nej, det var jag väl inte. Hästen har varit riktigt fin i alla starter under året och han har som sagt utvecklats, det här är också en fantastisk häst som det kan bli kul med framöver. Nu har han fått ett läge den här gången som i alla fall försvårar det för oss, vi måste ha lite röta under vägen, men han bevisade senast att han inte bara går i ledningen; han vann från ett tiondespår och gick med i ryggar för att spurta ned dem, hästen har ett brett register.
Det finns med andra ord ingen anledning för Åke Lindblom att inte vara optimist inför onsdagen?
– Det tycker jag inte. Stämmer det lite under vägen är båda hästarna med i matchen.

Föregående artikelInför V86: Storlopp på hemmaplan – då laddar Walmann
Nästa artikelInför V75: Gocciadoro sitter på leken

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.