Inför V86: Storlopp på hemmaplan – då laddar Walmann

113

inför v86® storlopp på hemmaplan – då laddar walmann

Storlopp för fyraåringarna.
Då laddar Roger Walmann.
Hemmatränaren selar ut fyra hästar i onsdagens V86® på Solvalla.

Sommartravet rullar vidare och efter några onsdagar ute i landet gör V86 den här veckan turnéstopp på Solvalla. Russinen i kakan är fyraåringsloppen Prix Diana Zet och Prix Readly Express. Roger Walmann har med hästar i båda loppen och i det förstnämnda står stallets hopp till Eireann (V86-4), som slåss med sina kullsystrar om en segercheck på 400 000 kronor. Stoet, som i fjol tjänade 1,3 miljoner kronor och bland annat slutade tvåa i Breeders´ Crown, tog senast första segern för säsongen efter tidigt avancemang till positionen utvändigt om ledaren i Andra Testet Stochampionatet.
– Hon gjorde ett väldigt bra lopp. Jag har känt nästan hela tiden sedan vi opererade henne i vintras att hon har blivit bättre och bättre, men hon har gjort bort sig lite och det har kanske jag också i de föregående loppen. Så det var väldigt roligt att det klaffade i loppet och att hon fick visa hur bra hon är, säger Roger Walmann.
Den här gången startar Eireann från innerspår bakom startbilen. Ett chansartat utgångsläge för hennes del.
– Hon kan inte förvalta innerspåret utan hamnar väl i bäst fall i tredje par invändigt. Men samtidigt kan det lösa sig invändigt också, så att hon slipper gå runt dem. Men jag vill bara se henne göra ett bra lopp, så får det duga.

Tränar inför derbyt
I Prix Readly Express uppgår förstapriset till 600 000 kronor och där tränar Roger Walmann tre av nio hästar. Mest tror han på Bedazzled Sox (V86-8/DD-2), som inte har tävlat sedan tredjeplatsen i Konungens Pokal i början av maj.
– Vi bestämde oss tidigt för att han inte ska gå ut i Sprintermästaren och då tyckte vi att det var lugnt att han fick någon vecka fri för att återhämta sig. Det tror jag har gjort honom gott. Han känns jättefin för dagen. Självfallet inte på topp men väldigt mycket tränad, säger Roger Walmann.
E3-vinnaren Bedazzled Sox har så här långt vunnit 12 av 18 starter och med 5,3 miljoner kronor insprunget är han den häst i fältet som har tjänat överlägset mest pengar. Men spår åtta längst ut bakom startbilens vingar drar ner förhoppningarna.
– Därifrån blir det till att backa bakåt och jag vill kanske att han ska gå bakifrån både en och två och kanske tre gånger inför derbyt. Jag tror, eller vet, att han inte kan vinna derbyt och de stora loppen från spets, så han måste lära sig att gå bakifrån, vilket jag tror att han klarar lätt.
Coqauholy (V86-8) fick ett betydligt smaskigare läge i innerspår bakom startbilen men likt sin stallkompis i Prix Diana Zet är han ingen aspirant på ledningen.
– Han är i bra ordning men kan inte utnyttja innerspåret. Han kommer gå på innerspår och jag hoppas att han får lucka till slut och tjänar lite pengar.
Everyday Elegant (V86-8) är den minst meriterade ur Roger Walmanns trio i loppet och trots fin form tror inte hans tränare att han kommer segerstrida från spår sex den här gången.
– Han gör också väldigt fina lopp men senast fick han dra fältet i tredjespår i 800-900 meter och i den farten är det inte möjligt för honom att klara det. Nu hoppas jag att han får ett vettigt lopp med ryggar så länge som möjligt.

Föregående artikelFem tippar V75 till KALMAR 25 juni 2023
Nästa artikelInför V86: Åke håller Power Doc högt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.