Inför V75: Hallå där Lindegren…

203

erik_linde

Blir det en ny segerbukett för Erik Lindegren och Francais du Gull denna lördag? Foto av CLAES KÄRRSTRAND

stockholm. Publicerad: 2013-05-31 17:29 Senast ändrad: 2013-05-31 17:31

…som startar 2 Francais du Gull i Östgötaloppet (V75-3) under lördagens jackpotkryddade V75-omgång på Mantorp.
Hur är dagsformen på din häst?
– Bra tycker jag. Erik Adielsson tyckte att hästen kändes lite sämre i provstarten, men själva insatsen var vi nöjda med på en bana där inte många hästar orkade från ledningen. Vi hade siktat på Sweden Cup under elitloppshelgen, men kom inte med så det blev det här istället. Jag körde ett underhållande banjobb med honom i tisdags och var nöjd. Normalt brukar han börja hitta toppformen i juli och gå som bäst under sensommaren. Vi har försökt få igång honom lite tidigare i år och även om han kanske inte riktigt är där ännu hoppas jag att han ska vara ett litet snäpp vassare än förra gången.
Hur blir taktiken?
– Jag kör i ledningen! Jag har velat lite i veckan, men kommit fram till att vi måste prova. Alternativet är väl att släppa till 3 Up Date Hoss, men jag tror inte att den hästen är bra nog att slå oss på utsidan och då vill jag inte bjuda på något gratis.
Stämmer det att det helstängda huvudlaget åker av?
– Ja. Han får återgå till sin murphybländare som egentligen är ordinarie utrustning. Att han haft helstängt tre gånger i rad nu hör verkligen inte till vanligheterna. Effekten blir att han tappar en aning i startsnabbhet, men han höll enkelt ledningen från innerspår på Jägersro i derbykval med öppet huvudlag, det är för övrigt enda gången han körts i spets över lång distans. Det positiva är att hästen inte ligger på och slösar krafter i onödan vilket han gjorde senast. Balansen blir barfota bak som på slutet.
Hur ser du på distansen?
– Visserligen har han bara vunnit en start av åtta på den, men gjort fina insatser varje gång och aldrig varit sämre än femma. Han har fått stryk av bra hästar, som treåring gick han under svenska rekordet som tvåa och i derbykvalet fick han knappt stryk på kvällens snabbaste tid. Det oroar mig inte.
Slutligen, vad vill du säga till V75-spelarna som ska försöka analysera till sig jackpotmiljonerna?
– De ska räkna med att jag försöker svara ledningen och att jag tror på bra chans att lyckas med det. Sedan kan man ha i bakhuvudet att Francais du Gull satt i rygg på Nahar och spurtade ner honom på Romme för tre starter sedan, den meriten är inte så dålig i dag.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNoras Bean till Copenhagen Cup
Nästa artikelInför V64: Petterssons Guldsto

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.