Inför V75: Hallå där, Nilsgunnar Johansson…

217

nilsgunnar

…som har chans att ta karriärens största seger hittills med Figaro Sånna i Orebro Intn’l (V75-7) på lördagen.
Hur mår hästen?
– Allt verkar bra. Vi kollade upp honom noga efter förra starten och veterinären hade inga anmärkningar. Det är ingen häst som tränas speciellt hårt mellan loppen eftersom han alltid haft sköra ben, men han gick lätt på rakbanan i måndags och var väldigt spänstig och fin.
Finare än vanligt?
– Ja, det skulle jag vilja säga. Det verkar som att han har tagit de här tuffa genomkörarna på rätt sätt. Normalt är han alltid lite trög i träningen, men efter senaste starten har det varit mer tryck i steget.
Hur kommer det sig att han utvecklats så mycket i år?
– En detalj är jänkarvagnen som han fungerar mycket bra med. Men framförallt har han blivit hårdare i sina ben och håller sig fräschare. Det gör att han kan ta åt sig loppen bättre. Vi behandlade honom efter starten i februari, efter det har det inte varit några problem alls.
Jänkarvagn och voltstart sägs vara en knepig kombination, är det något som oroar?
– Lite grann. Hästen var lite omogen då han var yngre och har galopperat bort sig i voltstart några gånger. Men numera känns han så lugn och harmonisk att det inte borde vara någon fara. Jag hade en diskussion med Kim (Eriksson) apropå jänkarvagnen tidigare i veckan och han lovade att få iväg honom felfritt så det litar jag på.
Hur ser du på loppet?
– Drömscenariot är att han kan komma tidigt till ledningen så att han kan hålla sitt tempo. Det bästa vore väl om han fick öppna 1.14,5 första två kilometerna och sedan försöka öka lite på slutvarvet. Går det för sakta finns risken att man bjuder in hästarna på tillägg.
Några ändringar i utrustning eller balans?
– Vi har sparat hovarna för att köra barfota runt om, i övrigt ändrar vi inget.
400 000 kronor i förstapris, är det nervöst?
– Det är stort såklart, det är det, och en seger skulle vara otroligt stort. Som liten tränare vore det ett väldigt uppsving om det skulle gå vägen. Jag kommer säkert att vara nervös när loppet går.
Tror du att det kan räcka hela vägen?
– Det känns som att hästen är redo för sin bästa insats hittills i alla fall. Men det lär också krävas om han ska vinna, det är ett väldigt tufft lopp.

Robin Johansson

Föregående artikelGe oss en riktig föreställning Ludde!
Nästa artikelKänner mig oerhört besviken idag!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.