Inför V75: Hallå där, stall Melander…

269

melan

..som kör i ett enormt flyt för dagen och har flera segerbud i lördagens V75-omgång på Halmstadtravet.


Ni vinner på V75 i parti och minut och sedan årsskiftet har ni kört in närmare tio miljoner kronor, att jämföra med tolv miljoner under hela fjolåret. Varför går det så väldigt bra i år?
– Jag vet inte riktigt. Vi hade bra träningsförhållanden hela vintern och har tränat på samma sätt som vanligt. Hästarna har hållit fin form länge och gör det fortfarande, säger Marcus M Melander, förstelärling hos Solvalladuon Stefan ”Tarzan” Melander och Catarina Lundström.
Vilken av era V75-hästar har bäst segerchans?
5 Digital Darling (V75-4) och 5 True Advantage (V75-7) får dela på den platsen.
– Förutsättningarna för Digital Darling är väldigt bra. Hon är fruktansvärt startsnabb och har ett bra utgångsläge över kort distans. Med tanke på hur bra hon var vid segern senast måste vi tro på bra chans igen.
– True Advantage var bra när hon vann på Solvalla näst senast och senast satt hon fast med allt sparat. Det är en tuff märr som tål att göra en hel del själv i loppen. Hon öppnar bättre och bättre hela tiden och förhoppningsvis hamnar hon bra till.
3 Haraldinho (V75-3) kommer från seger och debuterar nu i gulddivisionen. Hur tror du att han klarar att ta det steget?
– Det är alltid svårt att säga men han slog väldigt bra hästar senast i Rättvik. Då gick det visserligen fort och det krävs att det blir tempo den här gången också för att han ska komma in i matchen. Men han gör alltid sitt och går hela vägen in i mål. Garderar man favoriterna ska han streckas.
9 Citrin (V75-5) kör du själv den här gången. Någon förklaring till galoppen senast?
– Det hade varit en tuff öppning men jag tror inte att galoppen berodde på att hon var trött. Hon gjorde likadant i den svängen i Kalmar förra gången hon var där och vi vet inte vad det beror på. Annars går hon jämnt och bra och hon har fått viss hårdhet av att möta tuffa hästar. Det är hårt emot nu också men jag känner mig inte slagen på förhand. Blir det hårt tempo och vi får en smygresa kan hon vara med där framme.
5 Long Night (V75-6) galopperade under attack i sista sväng senast. Varför?
– Han krängde ner lite för mycket och slog ihop. Enligt Ulf Ohlsson som körde var det segern som rök. Allt verkar bra med hästen efteråt och han får försöka ta revansch den här gången.
Vi får inte glömma 4 Indescribable (V75-1). En seger på åtta försök i år. Vad tycker du om henne?
– Hon har gått rätt så bra när jag har kört henne, till exempel när hon vann i Eskilstuna i maj. Hon är kapabel i grunden men får sällan utdelning. Högt tempo under vägen skulle gynna henne och garderar man ordentligt med sex, sju hästar tycker jag att man ska ta med henne.
Nog om hästarna. Blir det något solande och badande i Halmstad?
– Det blir svårt. Jag åker ner lördag morgon och hem igen direkt efter travet. På söndag ska vi till Eskilstuna. Det är full fart men det är nu när det är sånt här väder och såna här tävlingar som det verkligen är roligt att hålla på.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.