Inför V75 HALMSTAD NYÅRSAFTON (multijackpot)- Bra chanser för Stenströmers nya storhästägare

451

inför v75 halmstad winter burst (multijackpot) bra chanser för stenströmers nya storhästägare

På fredag kulminerar Winter Burst med en multijackpot på Nyårsafton.
I skrivande stund är det 83 miljoner kronor i sjurättspotten – en omgång som är flyttad från Axevalla till Halmstad på grund av risk för tjällossning på skaraslätten.
Ulf Stenströmer har ett par hästar med som är heta kandidater på V75® – och samtliga ägs av hans nya hårdsatsande hästägare Leif Bengtsson.
– Vi har inlett ett jätteintressant samarbete som har börjat lovande. Jag har aldrig haft ett så bra material att jobba med och det känns otroligt inspirerande, säger Ulf Stenströmer.

På fredag smäller det – inte bara av fyrverkerier på nyårsafton – utan även när den gigantiska multijackpoten exploderar. I skrivande stund tisdag eftermiddag finns det 83 miljoner kronor i sjurättspotten, vilket kan utökas de närmaste dagarna om det blir ytterligare jackpot på V75®.
Svensk Travport (ST) meddelade även under tisdagen att tävlingarna är flyttade från Axevalla till Halmstad.
Följande finns att läsa i ett pressmeddelande som skickats ut från ST:
”Väderprognoserna för Axevalla tyder på att det sker en tjällossning på fredag, vilket skulle göra banan osäker att tävla på. Efter en kall julhelg är det tjäle i banan och väderprognoserna talar dock om flera plusgrader och regn under torsdag och fredag. Detta innebär sämsta tänkbara utgångsläge för banskötarna på Axevalla. Det är ganska stor risk att tjälen släpper i banan lagom till fredag. Under pågående tjällossningen är det sällan lämpligt att tävla på en travbana”, skriver ST.

”Det här är jätteintressant – en stor chans för mig”
Därmed får Axevalla-tränaren Ulf Stenströmer resa till Halmstad med sina fyra hästar som ska vara med i V75. Tre av dessa ägs av hans nya storsatsande hästägare Leif Bengtsson, Philip Konsulting HB i Vänersborg. Av 53 hästar på Stenströmers träningslistan ägs 17 av dem av Leif Bengtsson. Samarbetet fick en flygande start när Bold Knick vann på Åby och grejade Ulf Stenströmers tränarseger nummer tusen i början av november.
– Jag är jättenöjd och har aldrig haft ett sådant här material att jobba med. Visst har man fått in någon enstaka bra häst, men inte så här många välstammade av så bra kvalitet. Nu har inte alla kommit på en gång, utan det har varit en process där de har kommit lite undan för undan. Det är flera riktigt fina, men vi kommer att göra ett litet urval och några kommer att gå till avel och några kanske säljas, berättar Ulf Stenströmer.
– Jasmine Ising och Patrik Fernlund som tränade dem tidigare ska bara ha kvar nio hästar när de flyttar till sin nya gård. Vi kommer att göra en utvärdering framöver vilka hästar vi ska satsa lite mera på av de som har kommit. Det här är såklart jätteintressant och en stor chans för mig. Jag hade träffat Leif några gånger tidigare innan han satte häst i träning hos mig och han är en väldigt vänlig och trevlig prick. Vi klickade direkt och han har varit med i branschen länge och vet vad det handlar om. Det känns som ett väldigt bra samarbete som har börjat lovande och kul att en av hans hästar blev jubileumshäst när Bold Knick tog min tusende tränarseger, säger Stenströmer.
Och fortsätter:
– Det är som sagt flera intressanta hästar som har kommit men ett sto som sticker ut är Ester Wibb. Hon var ju jättebra under treåringssäsongen och var bland annat med i Oaks-finalen. Sedan har det krånglat hela fyraåringssäsongen med mycket hältor och vi har kollat upp henne och hittat lite smågrejer som vi har åtgärdat. Det är en jättevacker häst och jag har knappt inte haft ett sådant fint sto sedan jag hade Your Highness. Hoppas verkligen att vi får ordning på henne för då är det en häst som ska kunna duga riktigt bra framöver.

”Handsome Brad känns fantastiskt fin i jobben”

När vi ändå är inne på stallets hästar, hur står det till med stjärnan Handsome Brad?
– Han var jättefin när vi ställde av honom efter att ha fått ett omöjligt lopp i sista starten där han blev jättetrött. Vi ville inte tvinga ut honom sedan mera på banor som kan vara tveksamma men han gick till vintervila 100 procentigt fräsch. Tidigare år har det blivit avslut på grund av skadebekymmer men så var det inte i år.
– Jag måste säga att hästen känns fantastiskt fin i jobben och jag tror att vi kommer att årsdebutera honom mycket tidigare nästa år än vad vi har gjort tidigare år. Det kan bli aktuellt redan i februari, mars och jag hoppas att vi ska kunna få ytterligare en säsong i eliten. Annars känns den här säsongen som har varit och även nästa säsong som en bonus efter alla storlopp som hästen har vunnit och så mycket pengar han har tjänat tidigare. Men vi ser med spänning fram emot ett nytt år, säger Stenströmer.

”Känns oförskämt bra i träningen”
Axevalla-tränaren har fyra hästar till start i Multijackpoten på V75 varav en av dem är favorit och en andrahandare i skrivande stund. Han kommenterar dem på följande vis i tur och ordning.
– 5 Timotejs Jackpot (V75-2) är en jättefin häst som har gett Jasmine och Patrik rätt så mycket gråa hår och han har nu gjort två starter för mig. Han kom till mig som en sista station för att se om vi överhuvudtaget skulle fortsätta tävla med honom eller om han skulle bli ridhäst. Jag har gillat hästen från första stund och det känns som att vi har hittat rätt med honom. Han har tagit till sig av sandträningen, vi har gjort lite balansmässiga justeringar och skötarens fina vård har gjort att hästen har gått bra i de två starter som han har gjort för oss. Han är ganska stor för att vara efter Muscle Hill och femtespåret var nog det sista jag hade valt om jag fått välja. Även om han känns som en förnuftig häst kan det finnas en galopprisk när springspårshästarna kommer farande.
– Senast såg det ut som att han blev väldigt trött till slut men han blev nog mer trött i musklerna efter att ha gjort ett kanonlopp och gått i tredjespår sista varvet. Det var nog lite därför som han hängde på en töm till slut. Han fortsätter att kännas oförskämt bra i jobben och går han iväg från femtespåret så öppnar han hyfsat. Skulle det vara så bra att han kommer till ledningen får de andra vara jäkligt bra om de ska plocka ner honom. Jag gillar honom skarpt och tror att han kommer att få ett riktigt bra år nästa år när vi kan plocka av honom skorna. Det gick lång tid mellan första och andra starten i min regi eftersom han åkte på en förkylning däremellan och blev struken för en tilltänkt start. Hela mitt stall har för övrigt haft en riktig bonnförkylning i oktober och november men nu har det blåst över peppar, peppar. Nu ser hästarna riktigt friska och fina ut allihopa, säger Ulf Stenströmer.
– 6 Harry M.G. (V75-3) anmälde jag ut mest för att det var hemmaplan. Vi ska prova och göra en start med skor, även om jag vet att han är sämre med skor och egentligen kanske vi skulle ha tagit ut honom i ett vanligt lopp istället för V75 men tanken var ju för att det var hemmaplan när jag anmälde. Han känns som en extrem barfotahäst som är mest missgynnad av mina hästar av att gå med skor. Jag hoppas på pengar främst.

”Blir spännande om hon håller upp ledningen”
– 1 Hattusa (V75-6)
 stannade kvar efter senaste starten på Åby och skulle ha startat i V75 därefter men blev struken för en förkylning. Hon vann ett billigt lopp senast på ett bra sätt och hon har tränat på bra hemma nu sedan hon blev frisk. Hästen ser inte jättemycket ut för världen men det är en fin märr som som har bra inställning till sitt jobb. Jag är lite osäker på hur hon kommer att fungera med skor, även om hon har gått med skor tidigare. Men just när man tar av och på skorna på hästarna så kan de vara lite missgynnade när de åker på igen efter att ha gått barfota. Utgångsläget är perfekt och skulle hon hålla upp ledningen kan det bli spännande. Jag hoppas att inte förkylningen och ny milö med nytt foder har satt ner henne utan att hon håller samma form som tidigare. Då tror jag att hon duger här.

– 4 Borups Tornado (V75-7) blev kvar hos mig efter senaste starten på Åby där han blev tvåa. Han såg riktigt bra ut där aktionsmässigt och han har tränat bra sedan han kom till mig. Jag har även kört ett banjobb efter 1.18,5 full väg och jag hoppas att han har tagit miljöombytet bra. Kruxet är att det här blev ett stenhårt lopp och fjärdespåret kan vara lite smålurigt. Prio ett är att han går felfritt och öppnar hyfsat, och prio två att han tar en bra peng. Jag har svårt att sätta in honom i loppet men skulle han gå sitt rekord som han har över lång distans så kan det bli besvärligt för de andra. Men normalt sett ska det väl fattas något lopp i kroppen. Han såg otroligt trög ut på Åby senast och jag kommer att ändra lite på utrusntingen och lägga på en myrphy istället för en huvudstång och hoppas att han blir lite piggare av det.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelÄntligen klaffade det för Pinto Bob
Nästa artikelInför V75 (onsdag): Rätta virket i Timber

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.