Inför V75 (onsdag): Rätta virket i Timber

64

inför v75® (onsdag) rätta virket i timber

Nere i Frankrike skördar fyraåriga Sayonara fina framgångar.
Till start i Örebro på onsdag har Fredrik Wallin en riktigt spännande treåring.
Lovande Timber är på väg tillbaka efter ett långt uppehåll.

V75 Winter Burst® rullar vidare och efter omgångar i norska Momarken och danska Skive landar vi återigen på svensk mark när Örebrotravet huserar onsdagens huvudanrättning.
Gävletränaren Fredrik Wallin beger sig till Närkebanan, sedan han i julhelgen sett fyraåriga Sayonara ta för sig på kolstybben i Paris. Stoet slutade på en meriterade femteplats i storloppet Critérium Continental under söndagen efter att ha varit tvåa i sin debut på Vincennes.
– Jag är väldigt nöjd med henne. Hon gick ett bra lopp igen även om hon tappade lite på upploppet när kusken vred ut till attack. Hon kändes väldigt fin före loppet också och det verkar väl som att hon trivs bra där nere.
När blir nästa Frankrike-start för Sayonara?
– Jag ska åka ned i nästa vecka och känna på henne så får vi se, det kan väl bli en eller två starter till i Frankrike. Det är i första hand Prix de Croix som vi tittar på (körs 15 januari reds.anm).

Timber stakt på väg tillbaka
Den ett år yngre Jocose-sonen 3 Timber (V75-3) kan vara nästa kulltopp i vardande från Wallins stall. Fuxen inledde starkt som tvååring och tidigt på treåringsässongen, men en skada har spolierat det mesta av året. Nu har Timber hunnit med två starter efter ett nio månader långt brejk från tävlingsbanan, fast senast på Solvalla slutade han ”bara” sexa.
– Timber känns väldigt fin. Det blev ju lite långt mellan loppen senast och han hade inte fått några banjobb mellan starterna, dessutom var det dåligt väder vilket han inte trivdes med så jag tror det var därför hästen var lite sämre. Han drabbades av en senskada i början på våren och det är därför han varit borta så länge, jag tror absolut att hästen ska vara bättre med de loppen som han nu gjort, det kändes bra i jobbet i dag på måndagsmorgonen.
Det är en häst ni har stora förhoppningar på?
– Det finns ju mycket fart i honom och man hoppas förstås att det ska komma mer och mer, att han ska kunna fortsätta att utveckla sig, även om man vet att det alltid är svårt att ta de där sista stegen in i kulleliten.
Det ska vara en bra vinstchans nu då?
– Helt ärligt har jag inte sett så mycket av vilket motstånd han möter, men han fick ett bra läge och han borde duga rätt så bra i den här klassen om det inte några jättestjärnor emot.
Team Wallin har ytterligare tre hästar med sig till Örebros omgång av V75® Winter Burst. 2 Feel the Benefit (V75-4) tröttnade i ett Klass 2-försök på Bergsåker senast, men står nu inför intressanta förutsättningar som en av blott tre hästar på startvolten i ett stayerlopp.
– Han trivdes inte på banan senast, det var extremt hårt uppe på Bergsåker och hästen är känslig i hovarna. Jag är övertygad om att det var det som påverkade honom. Han är annars alltid väldigt fin i värmningarna men har blivit dålig i loppen om banan är för hård. Därför lägger vi på en ny typ av sula till den här starten som vi hoppas ska funka. Hästen är fin i jobben och jag är nöjd, vi fick ett bra läge här och det är inte alls omöjligt att kusken vill köra i ledningen, säger Fredrik.

Tävlar ännu i en för låg klass
I stoloppet har stallet två bidrag. Fyraåriga 4 Nikki Minaj (V75-6) har gjort fem starter i tränarens regi och varit med där framme mest varje gång. Sexåriga 10 Ies Juvel (V75-6) har blivit härdad i rätt så tuffa gäng under året, men kommer här att inleda från tilläggsvolten.
– Nikki Minaj känns bra, hon har varit stark i de starterna som hon gjort för oss även om hon travade lite illa på Solvalla. Vi har valt att smyga lite med henne i loppen eftersom det är så hon körts tidigare, men jag tycker hon gick bra senast, hon fick gå tufft hela vägen och det var vida svängar.
– Ies Juvel var banan jättetung för senast och då går det inte, hästen gillar inte tunga banor. Annars har hon stått för jämna prestationer och hon har ju varit ute i rätt så tuffa lopp på senaste tiden, hon går bra men det gäller att det löser sig från läget också.
Tycker du någon av de två i loppen känns hetare?
– Nikki Minaj har väl ett läge som man normalt hamnar bättre till i från början. Hon har också visat en bra, jämn form och egentligen tycker jag att hon kanske tävlar i en lite för låg klass ännu.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.