Inför V75 Winter Burst (multijackpot): Två toppchanser OM Berglund reser…

248

inför v75® winter burst (multijackpot) två toppchanser om berglund reser…

Det är långt från Östersund till Axevalla – men jättelångt till Halmstad.
Oscar Berglund tvekar om V75® på nyårsafton.
– Jag har faktiskt inte bestämt mig om vi ska åka ännu, säger Östersundstränaren som har två bra chanser på förhand.

På fredag riktas allas blickar mot V75 och den multijackpot som omgången spetsas med – 83 miljoner i potten för sju rätt. Tävlingarna skulle hållas på Axevalla, men på grund av risk för tjällossning valde Axevallas ledning att flytta tävlingarna till Halmstad.
– Jag hade väl det lite på känn att tävlingarna kunde flyttas och det var bra att vi fick veta det i god tid. För oss blir det betydligt längre resa till Halmstad och jag har faktiskt inte bestämt mig om vi ska åka ännu. Till Axevalla tar det drygt åtta timmar, till Halmstad tar det 12 timmar och det är väldigt långt tid för hästarna att stå på en transport. Vi hade tänkt åka på torsdagen oavsett och sedan hem efter tävlingarna. Om vi åker så blir det nästan ett helt dygn på transporten för hästarna och det är tufft, säger Oscar Berglund.
Tanken är ännu så länge i alla fall att Oscar Berglund står över nyårsfirandet hemma och beger sig till Halmstad och V75.
– Jag kommer med två bra hästar och kanske är det så att jag får fira ändå.

Rycktussar för första gången
Rent sportsligt är Sylvesterloppet med en halv miljon kronor i förstapris omgångens höjdpunkt. Östersundstränaren har haft detta lopp som mål för Dwayne Zet.
– Jag har siktat på det loppet med honom. Han fick ett bra förberedande lopp senast och gick i mål med full fart och mycket krafter i behåll. Mats valde att gå invändigt på sista långsidan och det är jag tacksam för. Från det läget Dwayen Zet hade och som loppet blev kört så hade han inte kunnat blanda sig i segerstriden. Nu har vi en häst i toppform och han känns riktigt fin och är en av flera som kan vinna. Loppet är oerhört jämnt och positionerna kommer att ha stor betydelse. Dwayne Zet känns så pass fin att jag måste ha förhoppningar på honom och jag ska utrusta honom med rycktussar för första gången.
Oscar har även med sig Open Sky (V75-2) och han är inte bara resesällskap.
– Onej, det är en väldigt kapabel häst som är mycket bra för klassen och han har bättre chans än Dwayne Zet på förhand. Det som oroar mig lite är att han har lite svårt att sköta sig och tar en galopp då och då utan att jag vet riktigt varför. Senast galopperade han varvet före mål och det var i en lite trång situation. Open Sky svarade för en strålande upphämtning och jag var väldigt nöjd med honom. Han hade inte startat på några månader och ska gå framåt en hel del med det loppet i kroppen. Felfri så tror jag att han har en bra chans och även han kommer att tävla med rycktussar för första gången.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.