Inför V75: Hamre tror på Ramos Boy

204

image-1

Hallå där…
…Frode Hamre, Norges främsta tränare som har tre hästar med i lördagens V75-omgång på Mantorptravet där en ensam vinnare kan kamma hem runt 40 miljoner kronor. Du blev illa skadad för några veckor sedan. Hur mår du?
– Jag har hämtat mig lite faktiskt och har gått åtta-tio meter nu med lite hjälp. Känner mig rätt så stark och hoppas få börja träna hästarna lite grand igen efter första juli om allt går bra. Jag fick kasta mig ur sulkyn då en unghäst började slå och skadade bäckenet, men hästsporten är sådan ibland.
Så du sitter i sängen och är företagsledare då?
– Jag sitter och styr allt från min stol här. Nu jagar jag personalen vet du! All anmälning och administration sköter jag från datorn. Och så har jag min bror (Atle) som är duktig och en bra personal. Så träningen av hästarna går bra.
Följde du Elitloppet på tv?
– Ja ja. Jag såg alla loppen från Sverige. Jag är imponerad av Daniel Redéns resultat för ögonblicket. Sedan tycker jag att det var kul att Nahar tog ett steg upp i toppen nu för Robert Bergh. Det är två gutter som satsar hårt det där.
Du deltar med en trio hästar i Mantorp V75 på lördag. Bästa chansen?
8 Ramos Boy (V75-6/DD-1) är den bästa. Hästen har stor kapacitet och tacklar den långa distansen bra. Bara han uppför sig och inte blir så hetsig som senast på Bjerke tror jag han kan vara med och kämpa om en tätplacering. Men det krävs lite tur för att komma ut. Jag hade anmält honom till Harper Hanovers lopp på Solvalla men han hade inte nog med poäng för att komma med. Det är en bra häst för sin klass faktiskt. Inga ändringar. Han går med öppet huvudlag och lätta skor som han fungerar fint med.
Och den näst bästa chansen av dina tre?
– Det har 6 Prayer Ås (V75-2). En hygglig häst som vi köpte från Sverige för inte så länge sedan. Han vann på Bjerke senast och gjorde det väldigt bra, strama linor och propparna kvar. Vi vill se om han duger lite i sin division i Sverige eftersom han har möjlighet att starta. Hästar som är med i Sverige blir också bättre hemma efteråt.
Prayer Ås är ganska startsnabb. Taktiken?
– Han är snabb iväg och Jörgen Sjunnesson känner hästen sedan tidigare. Jag tror han gör ett bra lopp och blir han trea-fyra så är det bra gjort. Han går med lätta skor fram och barfota bak. En häst med full form men han kan lika gärna visa sig för enkel en sådan här gång. 5 Underpaid Hanover (V75-7/DD-2) vann lopp i senaste starten under Oslo Grand Prix-helgen och gjorde det bra men här blev det alldeles för tufft. Jag trodde inte att det skulle bli så här bra hästar veckan efter elitloppshelgen. En hygglig premie? Det är Ramos Boy som är vår chans.

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.