Inför V75: ”Han är inte sämre än någon annan”

103

inför v75® ”han är inte sämre än någon annan”

Lång distans och en halv miljon i förstapris.
Bergsåker Winter Trot passar starke Pacific Face perfekt
– Jag har en lika bra häst som någon annan och tror på chans, säger tränaren Giuseppe Lubrano.

Elvaårige Pacific Face är en drömhäst för Giuseppe Lubrano hans sambo Jeanett Johannessen. Hittills i karriären har hästen travat in över tre miljoner kronor och sagan är inte slut på något sätt.
– Nej, Pacific Face är visserligen elva år, men han visar inga ålderskrämpor och jag hoppas att han kan tävla på ett tag till, han är som en unghäst och är hållbar, säger Giuseppe Lubrano.
Pacific Face är mer stark än snabb och han har vunnit sina flesta lopp över längre distanser och ofta fått ta på sig ”blåstället” och göra det tunga jobbet.
– Han lever enbart på sin styrka och har fått många tuffa lopp, men det är inget som han bryr sig om och han är hård i psyket.

Lika bra som någon annan
På lördag avgörs V75® på Bergsåker och Bergsåker Winter Trot går över 2640 meter och erbjuder en halv miljon i förstapris.
– Det är inte många lopp i högsta klassen som går över lång distans och då gäller det att passa på. Vi har nästan 90 mil enkel resa, men det oroar inte. Han är van att resa och vi åker dagen innan och övernattar i Stockholm.
Pacific Face har visat fin form i vinter och senast var han två över opassande kort distans.
– Jag är väldigt nöjd med honom för dagen. Han känns jättefin i träningen och han tävlar alltid med skor och det gynnar honom till skillnad från flera av konkurrenterna.
Hur ser du på segerchansen?
– Det saknas inte motstånd och det är väl tre-fyra hästar som sticker ut lite. Jag tycker att min häst är lika bra som någon annan och han är väl den i loppet som är mest gynnad av lång distans. Jag tycker att han ska ses med chans och jag kommer inte att göra några ändringar.
Stall Lubrano har även med 4 Dame Lane i V75-4 som är ute på sin första långresa.
– Det tror jag inte ska ställa till några problem. Hon och Pacific Face är kompisar och går i hagen tillsammans och då ska resan inte innebära några problem.
Hur står sig Dame Lane i V75-konkurrens tror du?
– Hon är jämn och säker och får hon bara ett lopp i ryggar så ska hon kunna vara med och slåss om fina pengar. Jag blir inte överraskad om hon är trea-fyra och spåret är inget som oroar.

Föregående artikelGlimmas Dagens Dubbel 15 februari 2023
Nästa artikelInför GS75 (jackpot): Dunders heta högprocentare

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.