Inför V75: ”Han måste ha en bra chans”

40

inför v75® ”han måste ha en bra chans”

Kenneth Haugstad har förhoppningar att avsluta året med en seger på V75®.
Optimum Bankrobber jagar sin tredje seger i rad.
– Jag tycker att han har varit så pass fin att han måste ha en bra chans, säger Solvallatränaren.

Kenneth Haugstad har ett gediget CV att falla tillbaka på. Han har jobbat i USA i ett par år och hos flera av Sveriges största tränare och skaffat sig mycket kunskap. Sista anhalten var hos Roger Walmann där Kenneth var försteman och lade upp träningen och hade stora framgångar som kusk.
– Jag har vunnit E3 med Heavy Sound och Svenskt Travoaks med Spoil Me och en del andra lite större lopp. Jag har vunnit lopp som många inte är i närheten av under sin karriär. Heavy Sound är min favorithäst och jag har honom att tacka för mycket. Det var en härlig upplevelse då vi var med i Elitloppet. Tyvärr var han inte som bäst i försöket, han har tävlat starkt även efter det och en underbar häst helt enkelt.
För drygt ett år sedan valde Kenneth Haugstad att plocka ut sin proffslicens och är nöjd med stallets utveckling så här långt.
– Jag tycker att det gått bra och kvalitén höjs hela tiden. Vi hade en svacka i början av året då stallet drabbades av ett virus och man är sårbar när man inte har så många starthästar. I höst har det vänt och hästarna tävlar bra och känns allt starkare i träningen.

Ser lovande ut i stallet
Stallet har växt undan för undan och det är övervägande yngre hästar.
– Jag är väldigt nöjd med mina treåringar och sedan har jag fina tvååringar så det känns lovande inför nästa år och även i framtiden. Jag har väldigt bra hästägare som vågar satsa och det är en förutsättning.
På lördag avgörs V75® på Romme och Haugstad tycker sig ha en bra chans i omgången.
– Optimum Bankrobber har utvecklats mycket sedan han kom till mig och jag har bara positivt att säga om hästen. Han har en härlig inställning till sitt jobb och har även styrkan att göra lite på egen hand. Jag var mycket nöjd med honom senast. Han klarade av en ”tackling” i sista sväng och hann fram till en knapp seger och det trodde jag inte när vi svängde in på upploppet.
– Optimum Bankrobber känns fortsatt fin i jobben och jag är väldigt nöjd med spåret och han kan öppna så pass snabbt att vi bör få en bra position. Loppet ser öppet ut och jag tycker att han ska räknas tidigt. Jag kommer att hänga på en amerikansk vagn den här gången, det tävlade han inte med senast då det var voltstart, men han har haft det i två tidigare starter och det ger en liten kick och det lär behövas.

Föregående artikelV75 Tips + Nästagångare + Andelsspel till ROMME 18 dec 2021
Nästa artikelInför V75®: ”Tryck och spänst i hästen igen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.