Inför V75®: ”Tryck och spänst i hästen igen”

50

inför v75® ”tryck och spänst i hästen igen”

Henrik Svensson har en intressant duo till start på V75® som avgörs på Romme på lördagen.
– Jag tror att Underbarosåfin har bättre chans, jag tycker Kalmar möter väldigt hårda hästar, säger Bergsåkertränaren.

Först ut av Henrik Svenssons hästar är Kalmar i kallblodsloppet V75-2. Den femårige hingsten har spår 1 och står 20 meter före bland andra favoriten Tekno Jerven.
– Han får nog lägga bort lite till om vi ska ha chans, om man såg han sist, det blir tufft.
Jag har respekt för övriga motståndare också. Jag tycker att det är ett jättebra lopp men samtidigt är Kalmar bra när han är i ordning och jag hoppas han är det, det är viktigast.
– Jag tycker att han kändes bra senast, han har haft lite problem med travet ett tag och nu har han fungerat bra i de här två loppen. Det är första biten han fuskar lite med travet, sedan blir han bättre och bättre ju längre loppet går. Det känns inte som att det är någon galopprisk, det tycker jag inte.

Nöjd med bakspår
Underbarosåfin
 (V75-3) ser också ut att bli påpassade av spelarna efter en fin comebackseger senast.
– Han var jättefin när han vann tre raka, sedan var han sämre i Skellefteå när det var V75 men jag tror helt enkelt hästen hade en sämre dag. Gången efter när han ställde till en olycka så blev det också väldigt struligt, då fick han en liten paus. När han nu var tillbaks så var det tryck och spänst i hästen igen. Jag hoppas det ska fungera, det blir kanske lite täta starter det är väl det jag är lite orolig för. Jag är glad för att han fick bakspår. Jag tror det passar bra att börja bakom hästar direkt i alla fall än att vara framme vid vingen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.