Inför V75: ”Helt rätt förutsättningar”

182

inför v75® ”helt rätt förutsättningar”

Stefan Persson är flitigt i elden och kan spela en avgörande roll i hur miljonerna fördelas när V75® på lördagen avgörs på Axevalla.
– Det är väl Golden Guard, El Vego Khalifa och King of Greenwood som har realistiska möjligheter att vinna, säger toppkusken.

Med 61 segrar sedan årsskiftet, vilket motsvarar en segerprocent på 14,5, ligger Stefan Persson tvåa bakom Ulf Ohlsson i den allsvenska kuskligan. När han i helgen återvänder till mammas gata och Axevalla kan den statistiken förbättras ytterligare. Halmstadkusken kör i sex av sju avdelningar på V75 och han kommenterar sina uppsittningar enligt följande:
 9 El Vego Khalifa (V75-1) har utvecklats väldigt bra på slutet. Jag tycker att det är lite ”Flashs” häst (Tobias J Gustafssons 1 Lozano di Quattro) mot resten. Går den felfritt och håller ledningen tror jag att loppet är över. Men det är inte säkert och skulle det strula för den eller om den blir fast eller har en sämre dag så är definitivt min att räkna med.
 3 Golden Guard (V75-3) har gjort det bra båda gångerna. Han har sprungit båda gångerna med skor och enligt snacket ska han vara betydligt bättre barfota, så det blir spännande. Vad jag har sett och hört blir det kanske svårt att ta en längt på ettan (Balboua Lux) men loppet avgörs kanske inte i starten. Jag tror på min häst.
– 15 Precious Lane (V75-4) måste det klaffa för ordentligt om hon ska komma in i matchen. Om det blir lite överpace och så kan hon väl blanda sig i det men jag tycker inte att det är något hett segerbud.
– 4 Kuyt F.Boko (V75-5) tycker jag har lyft sig och han hade krafter kvar senast på en fin segertid senast på Solvalla. Möter några riktigt bra hästar och jag får köra snällt med honom och hoppas på det bästa, men han har fin form.
– 14 Lucifer Sam (V75-6/DD-1) tycker jag var lite blek senast på Åby men han hade inte startat på ett tag. Nu har han en lite jobbig uppgift med fjärdespår på 40 tillägg och han är inte snabb i väg. Så det är risk för att det blir några för många att runda där.
– 1 King of Greenwood (V75-6/DD-2) har helt rätt förutsättningar. Jag tycker att han går bäst när han får vara på innerspår och helst i rygg. Barfota och jänkarvagn har han också fungerat klart bäst med. Får han sitt lopp kan han vara en outsider att se upp med.

Föregående artikelVårpremiär i Bollnäs för Don Fanucci Zet
Nästa artikelInför V75 Axevalla: Drömmer om klivet upp i världseliten

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.