Inför V75: Heta chanser för firma Redén-Kihlström

79

Inför V75®: Heta chanser för firma Redén-Kihlström

Efter onsdagens tre segrar inom V86® blickar firma Redén-Kihlström mot V75® på Färjestad.
Där har de två heta segerbud i Illfindmywayhome och Born Unicorn.

Solvallatränaren Daniel Redén har varit noga med att understryka att hans hästar har svettats ovanligt mycket på sistone. Om det beror på värmen eller något annat är oklart men klart är att hästarna ändå går som tåget i loppen. På onsdagen övertygade hans trio Erv Zet, Summit In Sight och Erin Zet stort på V86 och när Färjestadstravet i Karlstad på lördag arrangerar V75 kan det mycket väl bli en dubbelseger för team Redén-Kihlström.
– Jag har ju varnat för att mina hästar har svettats väldigt mycket den senaste tiden, men båda som startar på V75 har varit igång under den här perioden och presterat bra. Det är skönt och bra att ta med sig, säger Daniel Redén till stallzet.se.

Toppform och optimalt utgångsläge
Först ut är Illfindmywayhome (V75-2) som kommer från seger och startar från ett idealiskt innerspår bakom bilen.
– Han var grymt fin vid segern senast. Vi hade gjort lite finlir med utrustningen och det såg förbättrat ut. Den här hästen har kapacitet för att gå långt upp i klasserna. Det är huvudet som behöver hänga med bara. Spår ett tycker jag är optimalt. Illfindmywayhome vann från ledningen senast och jag har inget emot om det skulle bli rygg på ledaren heller. Som vanligt är det kusken som lägger upp taktiken. Barfota bak, vanlig vagn, murphy på utsidan och helstängt med hål på insidan – inga ändringar, säger Redén.

”Monsterprestation”
Born Unicorn (V75-6) har vunnit fem av nio lopp sedan han kom i Daniel Redéns träning och senast imponerade han väldeliga när han pulveriserade motståndet och vann överlägset från positionen utvändigt om ledaren.
– Han var fruktansvärt bra senast. Jag hade haft en dålig dag på Solvalla den dagen så det var verkligen överraskande för mig att han stod för en sådan monsterprestation. Han har hittat sig själv av att få vara igång och starta kontinuerligt.
Den här gången har sjuåringen spår två bakom startbilen och med hans senaste lopp i minne kommer spelarkollektivet göra honom till omgångens största favorit.
– Näst senast så testade jag honom med norskt huvudlag, men han blev nog bara stressad av det. Vi bytte därför tillbaka till öppet huvudlag senast och det blir inga ändringar till den här starten. Barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag. ”Bikeväxeln” har jag valt att spara. Han har lite knepig aktion och har fungerat bra nu så jag vill inte ändra något.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Lindbloms hästar i form: ”Jag är supernöjd”
Nästa artikelInför V75: Salmela har segerförhoppningar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.