Inför V86: Lindbloms hästar i form: ”Jag är supernöjd”

47

Inför V86®: Lindbloms hästar i form: "Jag är supernöjd"

Åke Lindblom har med sig en trio hästar när V86® avgörs på Solvalla. Allt låter positivt kring blixtsnabbe Chapuy som lär bli hårt betrodd i sitt lopp. Men Lindbloms förhoppningar sträcker sig längre än så.
– Det är tre jättefina hästar som alla har bra form och lägen. Jag är supernöjd.

Från Örebro anländer Åke Lindblom Solvalla som på onsdagen bjuder på högklassig sport med V86® på programmet. Bland de tre hästarna som ryms på transporten finns 3 Chapuy (V86-4). Valacken har lottats till ett tredjespår bakom bilen över kort distans. Givetvis perfekt för en häst som gjort sig känd som en startkatapult.
– Det är bara med honom. Han fick lite feber inför en tilltänkt start, men han var fit for fight ganska snabbt och behövde inte stå över några jobb eller så. Han har gått lugna fina jobb och känns precis som vanligt. I senaste starten hade vi spår sju bakom bilen så jag valde att backa den gången, men han gick ju väldigt bra till slut. Nu är det bättre läge och att han är väldigt snabb ut behöver vi ju inte säga, vi får prova en bit och det bör vara en bra chans. Vi ändrar inget i utrustningen utan det blir barfota runt om och helstängt, säger Åke.

Tussarna kvar och sparade krafter
Fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie, med fina 300 000 kronor i förstapriser, ryms i omgången. Åke Lindblom har två bidrag. I klassen för treåriga hingstar och valacker känns 10 Power Doc (V86-5) intressant. Han kommer närmast från en uttagning till E3.
– Han har utvecklats och känns väldigt fin inför det här. Vi körde ett lite lättare jobb med hästen i måndags och han kändes mycket bra. Senast gick han med tussarna kvar över mål och hade dessutom lite krafter sparade. Att en treåring har sparat i mål på en 1.13-tid över 2140 meter är inte så dumt. Det är en fantastiskt fin häst det här som jag trott på ända sedan vi köpte honom faktiskt. Jag hade mamman (Ulrika Karsk reds.anm.) också som var en kanonhäst men tyvärr blev skadad och jag har haft två tidigare avkommor efter henne som varit bra men de har varit lite för stora och klumpiga och det här är en helt annan modell, mindre och smidigare.

Vad tror du om Power Docs chanser i loppet?
– Han har en riktigt vass avslutning att tillgå och man vet inte riktigt hur de här loppen blir körda så det här läget behöver inte vara så tokigt kanske. Det ska bli spännande till den här gången i alla fall, sedan vet jag inte hur han reagerar på de täta starterna men han känns fin som sagt.

I loppet för fyraåriga hingstar och valacker är 5 Apasso (V86-8) Örebrotränarens kandidat. Han kommer från en säker spetsseger under elitloppshelgen men stöter nu på ett tufft motstånd. Tränaren vill ändå inte avskriva hästen helt från segerdiskussionen.
– Han vann ju ett lärlingslopp på Solvalla senast lätt och hade krafter kvar på V75 gången före. Han ska vara i lika fin form nu tycker jag. Hästen har lärt sig att öppna väldigt fort, är travsäker, lättplacerad och under utveckling. Vi får köra till och hitta en bra position, om det nu inte blir ledningen, det är svårt att låsa sig vid någon taktik så här på förhand. Det är hårt emot men jag tycker att han är så pass bra att han ändå ska ha viss chans här. Apasso går med framskor på den här gången men det ska inte påverka något särskilt.

Daniel U.Olsson, Kanal 75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.